15.10.17

Ιδού το μεγάλο μας πρόβλημα: Τώρα ανησυχούμε για την ψυχολογική κατάσταση των "προσφύγων"

Η νέα έκθεση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» που είδε το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για« κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στους “προσφυγικούς” καταυλισμούς λόγω κακής ψυχολογικής υγείας. Μάλιστα έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη,ζητώντας την παρέμβασή του. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, στην έκθεση «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ψυχική υγεία στη Σάμο και τη Λέσβο», 110 ασθενείς στη Λέσβο παραπέμφθηκαν στην κλινική της οργάνωσης από τις αρχές Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου 2017, αριθμός αυξημένος κατά 50% συγκριτικά με την περίοδο Απριλίου- Ιουνίου 2017… ΟΙ “πρόσφυγες” πάσχουν από κατάθλιψη και άγχος και πρέπει να βοηθηθούν αφού πολλοί δεν μπορούν κα κοιμηθούν τα βράδυα.

Ας δούμε όμως κάποιες από τις αιτίες του άγχους και του στρες…
Σε έρευνα σε 1.293 άτομα σε δομές και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα στα τέλη του 2016 και τις αρχές του 2017, βρέθηκε ότι σχεδόν οι μισοί ερωτώμενοι είχαν υποστεί βία κατά το πέρασμά τους από την Τουρκία και σχεδόν το ένα τέταρτο είχε υποστεί βία αφότου έφτασε στην Ελλάδα. Δηλαδή 3 στους 4 κακοποιήθηκαν στην Τουρκία. Αλλά και η σεξουαλική βία είναι πρόβλημα. Στη Λέσβο η προαναφερθείσα Οργάνωση περιέθαλψαν 213 θύματα σεξουαλικής βίας από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017. Οι μισοί από τους ασθενείς έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας στη χώρα προέλευσής τους, το ένα τέταρτο στην Τουρκία, ενώ το 10% βιάστηκε επανειλημμένα. Σχεδόν το 80% των θυμάτων σεξουαλικής βίας ήταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Ερυθραία, την Αιθιοπία και το Καμερούν. Δηλαδή τα προβλήματα τους δημιουργήθηκαν από βιασμούς στις χώρες τους και φίλη και γείτονα Τουρκία.

Ποιος θα λύσει και θα πληρώσει για αυτά τα προβλήματα τους; Ο Έλληνας φορολογούμενος. Πράγματι η κατάσταση στη χώρα χρήζει ιδιαίτερης ψυχολογικής εκτίμησης…

http://www.elkosmos.gr/

Εν τω μεταξύ με το πραγματικό πρόβλημα ουδείς ασχολείται: 1.200 νέοι «πρόσφυγες» το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου

1 comment :

Anonymous said...

Δηλαδη, αλλος γ@μει ,αλλος πλερωνει.
ρε σα πολυ μ@λακες δεν μας εχουν πιασει;;;;!!!!