24/10/2017

Γερμανία: Όλα τα υποβρύχιά της είναι επί του παρόντος, εκτός λειτουργίας

Ο στόλος των έξι υποβρυχίων του γερμανικού ναυτικού ειναι εντελώς εκτός υπηρεσίας μετά το ατύχημα του μοναδικού επιχειρησιακού υποβρύχιου την Κυριακή σε μια ακτή της Νορβηγίας. Το U-35 μεταφέρθηκε στο ναυπηγείο της ThyssenKrupp Marine Systems’ στο Κίελο μετά από την καταστροφή ενός πτερυγίου πηδαλιουχίας κατά τη διάρκεια ενός υποβρύχιου ελιγμού, μετέδωσε η εφημερίδα “Τα Νέα του Κίελου” (Kieler Nachrichten). Το υποβρύχιο είχε προγραμματιστεί να συμμετέχει στις ασκήσεις στο Σκάγκερακ, τον πορθμό ανάμεσα στην νότια Νορβηγία, νοτιοανατολική Σουηδία και Δανία. Το U-35 ειναι ένα πλοίο κλάσης 212A, τον ίδιο τύπου που η TKMS θα κατασκευάσει για την Νορβηγία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε στις αρχές αυτού του έτους. Η Ιταλία επίσης διαθέτει δύο πλοία αυτής της κλάσης.

Το πόσο ακριβώς θα ειναι εκτός υπηρεσία το U-35 ήταν ακόμα άγνωστο την Παρασκευή (20.10.2017). Αξιωματικοί του ναυτικού ελπίζουν να προβούν σε μια αξιολόγηση αυτή την εβδομάδα σχετικά με την έκταση της ζημίας. Το υποβρύχιο προσχώρησε στα τρία πλοία που ήδη επισκευάζονται στο ναυπηγείο του Κίελου. Η υπηρεσία ενημέρωσης του γερμανικού στρατού “Augen Geradeaus”, επικαλούμενη στοιχεία του ναυτικού, μετέδωσε οτι το U-31 θα παραμείνει στο ναυπηγείο ως τον Δεκέμβριο και τα U-33 και U36 υπόκεινται σε εργασίες συντήρησης ως τον Φεβρουάριο του 2018 και Μάιο 2018, αντίστοιχα. Επιπλέον, τα U-32 και U-34 ειναι εκτός υπηρεσίας και περιμένουν για μόνιμες δεξαμενές συντήρησης στο ναυπηγείο.

Αξιωματικοί του ναυτικού διαμαρτύρονται για κωλύματα στην προμήθεια ανταλλακτικών σχετικά με την παύση δραστηριοτήτων των υποβρύχιων. Ενώ ένα περιεκτικό πακέτο ανταλλακτικών αποτελούσε τη βασική πτυχή κάθε νέας προμήθειας κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, τα μέτρα περιορισμού των δαπανών που υιοθετήθηκαν έκτοτε έχουν οδηγήσει στο να μην υπάρχουν εφεδρικά ανταλλακτικά, δήλωσε στον όμιλο ενημέρωσης SHZ ο εκπρόσωπος του γερμανικού ναυτικού πλοίαρχος Γιοχάνες Ντούμρεσε. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ναυτικού, οι πιο πρόσφατες προμήθειες των U-35 και U-36 θα επιφέρουν περαιτέρω βελτιωμένες πολιτικές συντήρησης. Ανεξάρτητα από την μοίρα του U-35, το γερμανικό ναυτικό αναμένει να έχει τρία ή τέσσερα υποβρύχια έτοιμα προς υπηρεσία στα μέσα του 2018.

http://www.proelasi.org/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Η Γερμανία θα προμηθεύσει το Ισραήλ με τρία υποβρύχια κλάσης Dolphin

No comments :

Post a Comment