12/10/2017

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin στα 5209 $

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ "ΠΑΙΖΕΤΑΙ" ΚΑΙ Τ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://isxys.blogspot.com/2017/08/blog-post_45.html

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η άνοδος του Bitcoin ξεπερνώντας τα 5200 δολάρια, παρά τη διαίρεση των παραγωγών επί της πληροφοριακής πλατφόρμας εκκαθάρισης που δημιούργησε νέο κρυπτονόμισμα και παρά την επιδρομή των κινεζικών αρχών σε πολλά ανταλλακτήρια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το Bitcoin ενισχύθηκε έως και 8.4%, ενώ πριν από λίγο διαπραγματευόταν στο +7.9% στα $5,209 στο Λονδίνο, μετά από μια διόρθωση που διήρκεσε μια ημέρα. Η άνοδος που καταγράφει το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα είναι εντυπωσιακή καθώς μόλις τον Δεκέμβριο διαπραγματευόταν στα 1,000 δολάρια. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εταιρίες ασφαλείας και υπηρεσίες πληροφοριών τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλές ηλεκτρονικές ληστείες Bitcoins, μεγάλο μέρος των οποίων αποδίδεται στον στρατό hackers του Κιμ Γιονγκ-Ουν. Τον προηγούμενο μήνα, μετά από ανακοίνωση και επιδρομές των κινεζικών αρχών κατά ανταλλακτηρίων και παραγωγών bitcoins, η τιμή του νομίσματος υποχώρησε δραματικά, πέφτοντας κάτω από 4,000 δολάρια, τάση που πλέον αντιστρέφεται.

Αν και το νόμισμα έχει προσφέρει αποδώσεις της τάξης του 440% από τις αρχές του έτους, η χρηματιστηριακή κοινότητα  εμφανίζεται διχασμένη, με τον επικεφαλής της Goldman Sachs να υποστηρίζει ότι πρόκειται για φούσκα που σύντομα θα σκάσει. Θεσμικά, το bitcoin βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή καθώς η συζήτηση για τους πιθανούς τρόπους ρύθμισης της αγοράς των κροπτονομισμάτων, αποφάσεις οι οποίες θα καθορίσουν το πλαίσιο και τους χρήστες. Ήδη το θέμα έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ζητώντας από τις κεντρικές τράπεζες να ρυθμίσουν την αγορά, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

No comments :

Post a Comment