30/09/2017

Leopard 2 A7V, γερμανική αναβάθμιση

Την ανάθεση από το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας σύμβασης για την αναβάθμιση μέρους του στόλου αρμάτων μάχης Leopard 2 των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας (Bundeswehr) και την παροχή συναφών υπηρεσιών, ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος Rheinmetall.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα εγκατασταθούν στα άρματα νέο τηλέμετρο λέιζερ και σύστημα θερμικής απεικόνισης και παράλληλα θα αναβαθμιστούν ο υπολογιστής του Συστήματος Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) και τα χειριστήρια του πληρώματος με την αντικατάσταση εξαρτημάτων που παρουσιάζουν προβλήματα παλαιότητας. Επιπρόσθετα, η Rheinmetall θα παράγει 68 πυροβόλα L55A1 διαμετρήματος 120 χλστ. και μήκους σωλήνα 55 διαμετρημάτων τα οποία θα τοποθετηθούν στα 68 Leopard 2A4. Με την τοποθέτηση του νέας έκδοσης πυροβόλου τα εν λόγω άρματα μάχης θα μπορούν να βάλλουν την τελευταία γενεά βλημάτων κινητικής ενέργειας στο ανώτερο μέρος του φάσματος πιέσεων του πυροβόλου. Ας σημειωθεί ότι στο σύνολο τους τα 104 αναβαθμισμένα άρματα μάχης θα μπορούν επίσης να βάλλουν το προγραμματιζόμενου πυροσωλήνα πυρομαχικό πολλαπλών χρήσεων DM11 (επίσης κατασκευής της Rheinmetall).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου η σύμβαση, η οποία αφορά την αναβάθμιση 104 αρμάτων μάχης Leopard 2 στη διαμόρφωση Leopard 2 A7V που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, έχει ύψος 118 εκατ. ευρώ και προβλέπει την παράδοση των πρώτων αναβαθμισμένων μονάδων το 2020. Από τα 104 άρματα τα 68 είναι της έκδοσης Leopard 2A4 (προφανώς από το απόθεμα που διατηρείται σε αποθήκευση), τα 16 της Leopard 2A6 και τα 20 της Leopard 2A7.

http://www.defence-point.gr/news/fthasame-esios-sto-apistefto-leopard-2-a7v-germaniki-anavathmisi

No comments :

Post a Comment