15.9.17

Τουρκία: Ανακοίνωσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανάμεσα σε Θάσο, Λήμνο και Σαμοθράκη για την ερχόμενη Δευτέρα

Με ανακοίνωσή της προς ναυτιλομένους η υδρογραφική υπηρεσία της Τουρκίας ανακοίνωσε άσκηση-αστραπή με πραγματικά πυρά στο βόρειο Αιγαίο, επιχειρώντας να δεσμεύσει περιοχή ανάμεσά τους. Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος μέχρι τις 8 το βράδυ.

Διαβάστε το κείμενο της NAVTEX  και δείτε τον χάρτη δέσμευσης εδώ: http://www.armyvoice.gr/2017/09/egeo-tourkiki-askisi-proklisi-se-thaso-limno-samothraki.html

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΛΗ (ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ) ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ... "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ" ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.  ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΠΩΣ ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.

No comments :