28/09/2017

Η Αλβανία αναγνώρισε την βουλγαρική μειονότητά της, ως «μακεδονική»

Η αλβανική κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα νομοσχέδιο προστασίας των εθνικών μειονοτήτων, με το οποίο αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής», ελληνικής, βλαχικής, μαυροβούνιας, σερβικής, βοσνιακής και αιγυπτιακής μειονότητας, αλλά όχι βουλγαρικής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε την ύπαρξη βουλγαρικής μειονότητας στην Αλβανία και είναι αυτή που το καθεστώς Ράμα βάφτισε «μακεδονική». Επίσης, το καθεστώς Ράμα αναγνωρίζει την ύπαρξη «βλάχικης» μειονότητας, προσπαθώντας έτσι να διαχωρίσει τους Ελληνόβλαχους της Αλβανίας από τους Βορειοηπειρώτες. Οι Ελληνόβλαχοι στην Αλβανία πάντα συνέδεσαν τις τύχες τους με τον Ελληνισμό, αλλά ο Έντι Ράμα, συνεχίζει να εξυπηρετεί ατζέντες μη φιλικές προς την Ελλάδα. Κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι υπογράμμισε ότι τα Τίρανα, ανταποκρινόμενα στις συστάσεις της Ε.Ε, θα ψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο που εγγυάται όλα τα μειονοτικά δικαιώματα στη χώρα. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο ρυθμίζει και τα θέματα σχετικά με τη χρήση της γλώσσα της κάθε μειονότητας στη δημόσια διοίκηση.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ. ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΕ Ε.Ε ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ. ΟΣΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΔΡΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝ, ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝ . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, Ενδέχεται να κλείσει το τμήμα Ελληνικών και Ιταλικών
Σκόπια: Συνελήφθη μακεδονιστής των Σλάβων της Αλβανίας

ΑΝΑΝΕΩΣΗ, Οκτώβριος 11, 2017. Η Αλβανία αναγνωρίζει τελικά και την ύπαρξη βουλγαρικής μειονότητας. 
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, απέσυρε την πρώτη θέση του, ότι δεν υπάρχει βουλγαρική μειονότητα στην Αλβανία. Μετά από έκθεση ιστορικών γεγονότων και ‘πίεσης’ της Βουλγαρίας, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ψήφισαν υπέρ του νέου νόμου που αποσκοπεί στην ενίσχυση του καθεστώτος των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία.  Τώρα, η Αλβανία, αναγνωρίζει επισήμως εννέα μειονότητες που διαβιούν στη χώρα. Τους Σλάβους, τους Έλληνες, τους Βλάχους, τους Μαυροβούνιους, τους Σέρβους, τους Βόσνιους, του Ρομά, του Γύφτους και τους Βουλγάρους.

No comments :

Post a Comment