06/09/2017

Μαζική κυβερνοεπίθεση στο Βιετνάμ από Κινέζους κατασκόπους

Η FireEye υποστηρίζει ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας η οποία ανιχνεύεται σε Κινέζους hackers και κυβερνοκατασκόπους. Όπως η ίδια εταιρία επισημαίνει τα ίχνη προκύπτουν από τη χρήση υποδομών που είχαν εντοπιστεί και στιγματιστεί στο παρελθόν ότι ανήκουν σε φορέα που είχε χαρακτηριστεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών ότι αποτελεί βιτρίνα του κινεζικού ηλεκτρονικού στρατού. Ωστόσο ειδοποιός διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες, ότι οι κυβερνοκατάσκοποι δεν εστιάζουν σε κυβερνητικούς οργανισμούς αλλά σε επιχειρήσεις, ενώ η FireEye επισημαίνει ότι στόχος δεν είναι η δημιουργία «εμφράγματος» αλλά η άντληση πληροφοριών.

Πολιτικά το τοπίο παραμένει όμως θολό καθώς η Κίνα αρνείται και καταδικάζει κυβερνοεπιθέσεις, το Βιετνάμ υποστηρίζει ότι δεν επιτρέπει τέτοια δραστηριότητα και όχι όπου εντοπίζεται τιμωρείται, ενώ και η ίδια η κυβέρνηση του Βιετνάμ έχει κατηγορηθεί από τη FireEye στο παρελθόν ότι προέβη σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Η FireEye έχει συνδέσει τις επιθέσεις που διεξάγονται στο Βιετνάμ σε μια ομάδα που ονομάζει Conimes, καθώς στο παρελθόν χρησιμοποίησε σε επιχειρήσεις της, το domain conimes.com, Η συγκεκριμένη ομάδα δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική Ασία και ιδιαίτερα στο Βιετνάμ, ενώ η δραστηριότητά της έχει ενταθεί σε αντιστοιχία με την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στη Νότια Σινική Θάλασσα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και το πόρισμα της FireEye για το Βιετνάμ καθώς το χαρακτηρίζει ανοχύρωτο ηλεκτρονικά και ευάλωτο, γεγονός που σημαίνει είναι πολύ πιθανό η χώρα να ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ για την αναβάθμισή της κυβερνοασφάλειάς της.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ; ΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΤΟΤΕ, ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΩΛΟΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. Η ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΛΑΙΣΙΑ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΕΛΙΟ. 

No comments :

Post a Comment