11/09/2017

11.000 λευκά συριακά διαβατήρια στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ευρωπαϊκές αρχές, ενώ επανεξετάζονται στοιχεία που συλλέχθηκαν στα σημεία εισόδου σύρων "προσφύγων" στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Αν και με καθυστέρηση οι γερμανικές αρχές κατέγραψαν τους αύξοντες αριθμούς των κενών διαβατηρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild που επικαλείται εμπιστευτικά έγγραφα της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Αστυνομίας (BKA), του υπουργείου Εσωτερικών και της ομοσπονδιακής αστυνομίας της χώρας (BPOL). Στη Γερμανία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το ενδεχόμενο να έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί τέτοια ταξιδιωτικά έγγραφα και να μην έχουν γίνει αντιληπτά από τις αρχές. Σύμφωνα με έγγραφα των γερμανικών αρχών τα οποία επικαλείται η Bild συνολικά, 18.002 κενά συριακά διαβατήρια έχουν κλαπεί από τη συριακή κυβέρνηση. Τα πλαστά ή αλλοιωμένα διαβατήρια χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον «για παράνομη είσοδο χωρίς περαιτέρω κίνητρα όπως η πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Αυτό είναι το σενάριο που κυριαρχεί στη Γερμανία καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι οι εν δυνάμει τρομοκράτες θέλουν να περάσουν απαρατήρητοι.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που είδε η Bild, τουλάχιστον 8.625 διαβατήρια απ αυτά που ελέγχθηκαν από τις γερμανικές αρχές μετανάστευσης το 2016 αποδείχθηκαν πλαστά. Το δημοσίευμα της Bild έρχεται λίγες μέρες μετά από αποκάλυψη του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο επικαλούμενο πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας, ανέφερε ότι αρκετές δεκάδες Σύροι εξτρεμιστές με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το μέτωπο της Al Nusra και ο ISIS πέρασαν στη Γερμανία ως πρόσφυγες. Περίπου 60 μέλη της οργάνωσης Liwa Owais al-Korani ή Owais al-Korani ταξιαρχίας φτάνουν στη Γερμανία ως πρόσφυγες. Η Γερμανία έλαβε πάνω από 740.000 αιτήσεις ασύλου το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF) που δημοσιεύθηκε από το asylumineurope.org. Η πλειοψηφία των αιτούντων, περίπου 268.000, ήρθε από τη Συρία, ακολουθούμενη από το Αφγανιστάν (127.000) και το Ιράκ (97.000). Η Γερμανία έχει ήδη πέσει θύμα σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων που διεξάγονται από "πρόσφυγες" και διεκδικούνται από το ισλαμικό κράτος.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment