09/08/2017

Γαύδος: "Τέλος τα ναρκωτικά" λένε οι κάτοικοι.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ, (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΟΙ... "ΥΨΗΛΟΙ" ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ) ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΘΑ ΞΕΠΑΤΩΝΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΜΙΑ ΠΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ Η ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΗ "ΔΗΜΑΡΧΕΣΑ" ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ. ΕΜΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΥΔΟΛΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΛΑ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΔΟΓΑΜΙΩΝ, ΤΗΣ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ, (ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥΣ),  ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΑΖΩΞΕΙ.

Κάτοικοι κάνουν σαφές ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τη Γαύδο να μετατραπεί σε προορισμό ναρκωτουρισμού προχωρώντας σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία. Δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά μηδενική ανοχή και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η ιδέα ξεκίνησε από τους ίδιους τους κατοίκους και παραθεριστές με τη στήριξη και του δήμου. Ανέβασαν στην είσοδο του λιμανιού πανό που απευθύνεται στους επισκέπτες του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο κάτοικοι και δήμος θέλουν να κάνουν κατανοητό ότι το νησί παραμένει όμορφο στη φυσική και αγνή ομορφιά του σε καμία όμως περίπτωση η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει δεν πρέπει να συγχέεται με την ασυδοσία. Όπως ανέφερε η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, στο Flashnews.gr: «Κάτοικοι, παραθεριστές και δήμος, αντιδρούμε στο να γίνει το νησί προορισμός ναρκωτουρισμού. Υπάρχει πανό στο λιμάνι, αφίσες ενώ γίνεται και ενημέρωση των επισκεπτών. Η κρίση βοηθά στην έξαρση των ναρκωτικών, επειδή οι πολίτες είναι ευάλωτοι. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε επειδή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται γενικά η αντίληψη στον κόσμο και να περνάει αυτό είτε σε ιστότοπους είτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Γαύδος είναι το νησί των απόλυτων ελευθεριών με ανοχή στα πάντα. Δεν είναι έτσι. Δεν είμαστε δεκτικοί και απόλυτα ανεκτικοί σε όλα.»

http://flashnews.gr/post/321193/telos-ta-narkwtika-sth-gaydo-fwto

3 comments :

  1. Anonymous9/8/17 17:44

    Λέτε πως είστε κρητικοί και μιλάτε έτσι για την Γαύδο. Έχω παρατηρήσει πως σχεδόν ποτέ δεν γράφετε για άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτο εμένα μου φαλίνεται ύποπτο. Εαν είστε κρητικοί ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ReplyDelete
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΣ" ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΒΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΚΑΚΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΑΝΕΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

    ΟΛΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ, Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΥΤΕ Η ΔΗΜΑΡΧΕΣΑ (ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΧΕΣΑ) ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ (ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΔΟΓΑΜΙΩΝ), ΟΥΤΕ Ο ΧΙΠΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Η ΚΑΣΟΣ, Η ΙΟΣ, Η ΗΛΕΙΑ, Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, Ο ΒΟΛΟΣ, Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ Κ.Λ.Π, Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΟΛΩΝ Η ΜΥΚΟΝΟΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΨΗ (ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΕΝΔΟΓΑΜΙΕΣ) ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΕΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΝΑΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;

    ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ; ΕΣΥ ΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/8/17 20:55

    Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΑ ΜΠΙΦΤΕΚΟΦΑΤΣΑ ΠΟΥ... ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ''ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ'' ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΛΛΙ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΣΤΕΙΨΕΙΣ,ΤΗΓΑΝΙΖΕΙΣ 2-3 ΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΕΤΑ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete