18/08/2017

Ρουμανία: Γραμμή παραγωγής ελικοπτέρων AH-1Z Viper

Ο Ρουμάνος υπουργός Άμυνας, Αντριάν Τουτουιάνου, υπέγραψε με την αμερικανική Bell Helicopter Επιστολή Πρόθεσης (LoI: Letter of Intent), η οποία καλύπτει την επικείμενη κατά τα φαινόμενα προμήθεια δικινητήριων επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-1Z Viper. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, η υπογραφή της LoI έγινε μετά από ενδελεχείς συνομιλίες και συνεννοήσεις του υπουργείου με την κατασκευάστρια εταιρία, για την ίδρυση κοινοπραξίας με την κρατική Romarm, η οποία θα επιτρέψει τη δημιουργία γραμμής παραγωγής των ελικοπτέρων του τύπου στη Ρουμανία. Παράλληλα, η εταιρία δεσμεύεται για την μεταφορά της τεχνογνωσίας στη ρουμανική βιομηχανία, υπό την αίρεση της εξασφάλισης της έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης… δηλαδή θα υπάρξει μέρος της τεχνογνωσίας που θα θεωρηθεί διαβαθμισμένο και η NSA (National Security Agency), μεταξύ άλλων, θα μπλοκάρει την αποδέσμευσή της, όπως συνήθως γίνεται.

Πρόκειται για μια πρώτη σημαντική συμφωνία, μετά την έγκριση ποσού 9,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα δαπανηθεί εντός μιας δεκαετίας για να ενισχύσει τις ρουμανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς επίσης και να τηρήσει τη ΝΑΤΟϊκή δέσμευση επένδυσης του 2% του ΑΕΠ της χώρας στην άμυνα. Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η κρατική ρουμανική Romarm ιδρύθηκε το 2000, με στόχο να «μαζέψει» τις ρουμανικές επιμέρους αμυντικές βιομηχανίες. Πλέον διαθέτει 15 θυγατρικές στη Ρουμανία, γραμμές παραγωγής, καθώς επίσης και μια οντότητα που εξειδικεύεται στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D: research and development).

http://www.defence-point.gr/news/pros-grammi-paragogis-ton-elikopteron-ah-1z-viper-sti-roumania

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΕΤΡΟ "5" ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΣΑΝ. ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ (ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ), ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ.

1 comment :

  1. Anonymous18/8/17 15:44

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ...ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ,ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ!ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΛΟΓΙΖΩ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete