04/07/2017

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «κατά βάθος είμαι αντιεξουσιαστής… ο Τσίπρας είναι ασυμβίβαστος!»

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": "Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ". ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΩΔΟΣ ΟΛΩΝ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ. ΚΕΡΔΙΖΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ "ΚΚΕ ΕΣ - ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ"  ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. Ο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ "ΚΑΛΟΣ" ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΜΕ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΟΛΟΙ, ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΩΣ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ, ΙΚΑΝΟΥΣ, ΣΟΒΑΡΟΥΣ, ΑΔΕΚΑΣΤΟΥΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΕΛΜΑ. ΦΤΑΙΝΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΤΗΝ ΤΑΣΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΓΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΝΑΙ... Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΗΝ  ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρώην εισαγγελέας και διοικητής της ΕΥΠ, με θητεία στην αντιτρομοκρατική, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε τα εξής:
- Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, σκέφτεστε να κατέβετε για βουλευτής σε κάποια Περιφέρεια;
Το έχω πει πολλές φορές. Δεν σκέπτομαι να πολιτευτώ, γιατί θεωρώ ότι δεν είμαι ικανός για πολιτική σταδιοδρομία. Επιπλέον, είμαι από τη φύση μου κατά βάθος αντιεξουσιαστής, δεν μου αρέσουν τα αξιώματα, μολονότι απέκτησα αρκετά, αλλά αυτό οφείλεται σε διάφορες ευνοϊκές για μένα συγκυρίες.
- Θα μου πείτε, σας παρακαλώ, ένα επίθετο για τον πρωθυπουργό Τσίπρα κι ένα για τον άνθρωπο Αλέξη;
Δεν αρκεί ένα επίθετο. Χρειάζονται πολύ περισσότερα. Θα αρκεστώ σε μερικά. Ως πρωθυπουργός, αποφασιστικός, ικανός, ευφυέστατος, ακαταπόνητος, ασυμβίβαστος. Ως άνθρωπος, χαλαρός, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και πολύ ανθρώπινος.

Τόσα πολλά επίθετα μαζεμένα για τον πρωθυπουργό από τον ...“αντιεξουσιαστή” υπουργό. Αλήθεια, όταν λαμβάνετε τόσα καίρια και νευραλγικά πόστα, κύριε υπουργέ, πόσο αντιεξουσιαστής ήσασταν; Τώρα καταλαβαίνετε γιατί πάμε εκεί που πάμε. Όταν υπουργός κυβέρνησης και μάλιστα πρώην διοικητής της ΕΥΠ κάνει τέτοιες δηλώσεις, καταλαβαίνετε πόσα πράγματα πάνε στραβά σε αυτή τη χώρα…

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ.

Ο πρώην εισαγγελέας ανήκει στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς αποτέλεσε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τον Μάιο του 2015 διορίσθηκε υφυπουργός Δικαιοσύνης και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου. Είναι δεδομένη στο πρόσωπό του και η στήριξη των ΑΝΕΛ, οι οποίοι παλαιότερα τον είχαν προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ. Επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, διετέλεσε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Στο παρελθόν υπήρξε και στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Κινήσεις που αποτυπώνουν ότι είναι ένα πρόσωπο που χαίρει ευρύτερης αποδοχής από όλο τον πολιτικό κόσμο. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Θεσσαλονίκης και έχει διανύσει μακρά διαδρομή από το 1983 στον δικαστικό κλάδο, σε νευραλγικά πόστα. Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, το 2006 με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στην Αντιμετώπιση Οργανωμένου Εγκλήματος. Στην αρχή της πορείας του υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθηνών και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας. Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη διερεύνηση πολύ σοβαρών υποθέσεων που προκαλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όπως η περίφημη υπόθεση των υποκλοπών, περίπλοκες υποθέσεις εκβιασμών, η υπόθεση Κώστα Κεντέρη–Κατερίνας Θάνου, η υπόθεση της Siemens, των εξοπλιστικών προγραμμάτων και πολλές άλλες.

http://www.elkosmos.gr/proin-diikitis-tis-efp-ke-simera-ypourgos-syriza-diloni-kata-vathos-ime-antiexousiastis-o-tsipras-ine-asymvivastos/

1 comment :

  1. Anonymous4/7/17 18:41

    ''Ως πρωθυπουργός, αποφασιστικός, ΙΚΑΝΟΣ (;;;), ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟΣ (;;;), ακαταπόνητος, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ (;;;).''

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ''ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ'' ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ή ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete