08/05/2017

Σύλληψη Έλληνα για κατασκοπεία στην Αλβανία

Την σύλληψη ενός 52χρονου Έλληνα πολίτη, πολιτικού μηχανικού, με την κατηγορία της κατασκοπείας ανακοίνωσαν οι αλβανικές αρχές και μεταδίδουν τα τοπικά media. Συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο των Τιράνων με την κατηγορία της κατασκοπείας και έχει οδηγηθεί στην Εισαγγελία των Τιράνων για να απολογηθεί. Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Ηρακλή Ιωάννη Δραγούνη, στην κατοχή του οποίου οι αλβανικές αρχές φέρονται να εντόπισαν και να κατέσχεσαν τεχνικά μέσα και υλικό τα οποία έχουν αποσταλεί στις υπηρεσίες ασφαλείας των Τιράνων προκειμένου να εξεταστούν και τα οποία εικάζεται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλβανικές αρχές συνέλαβαν και Ισραηλινό με κατηγορίες για κατασκοπεία τις προηγούμενες ημέρες.

http://crisismonitor.gr/2017/05/syllipsi-ellina-gia-kataskopia-stin-alvania/

Πηγές από την Εισαγγελία αναφέρουν ότι πρόκειται για μια συσκευή με την ονομασία «OSCOR 5000», που έχει την δυνατότητα εντοπισμού δικτύων και συσκευών καταγραφής. Από έρευνα στο Διαδίκτυο, προέκυψε ότι η «OSCOR 5000», έχει έναν προηγμένο εξοπλισμό που παράχθηκε πρώτη φορά το 1998. Η συσκευή με ένα μικρό-επεξεργαστή είναι σε θέση να ανιχνεύσει συχνότητες για υποκλοπές σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων. Το εργαλείο αυτό είναι ενσωματωμένο σε ένα μαύρο χαρτοφύλακα, μέσα από τον οποίο μπορεί να λειτουργεί. Μπορεί όχι μόνον να καταγράφει συνομιλίες αλλά με τη βοήθεια υπέρυθρης ακτινοβολίας παρακολουθεί και τον ακροατή. Το κατώτερο τμήμα του χαρτοφύλακα περιέχει δέκτη, ενώ τα άλλα τμήματα βρίσκονται στο ανώτερο τμήμα του σάκου καθώς και ένα άλλο μέρος που περιέχει κεραίες. Η συσκευή «OSCOR 5000», χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από τις μυστικές υπηρεσίες σε όλον τον κόσμο. Έχει την ικανότητα να καταγράφει σήματα στα AM, FM και τηλεοπτικές συχνότητες. Ο ήχος καταγράφεται και αποθηκεύεται στη μνήμη. Η συσκευή είναι διαθέσιμη μόνο σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου και πληροφοριών, αφού εγκριθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο εξοπλισμός πληροφορικής, σύμφωνα με τις πηγές είναι η ίδια συσκευή που είχε στην κατοχή του πριν από λίγες εβδομάδες ο Ισραηλίτης Γιόραμ Φριγκ (Yoram Frig). Στην πραγματικότητα, για τον Ισραηλίτη Φριγκ οι αρχές ακολούθησαν την ίδια διαδικασία έως ότου η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια συσκευή που δεν υπέκλεπτε, αλλά χρησιμοποιούνταν μόνο για τον έλεγχο του σήματος των ακροάσεων.

Η Εισαγγελία των Τιράνων μπλόκαρε το διαβατήριο του 52χρονου Έλληνα Ηρακλή Δραγούνη και κατασχέθηκε η συσκευή που είχε μαζί του, καθώς προσπαθούσε να περάσει τον έλεγχο στο αεροδρόμιο Ρίνας των Τιράνων για να εγκαταλείψει την Αλβανία. Πηγές από την «Report Tv» σημειώνουν ότι την έρευνα έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Ιουλιάν Ζόνια (Julian Zonja) και αναφέρουν ότι ο Δραγούνης ήταν στην Αλβανία για λογαριασμό μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για να κάνει μετρήσεις σήματος. Ο ίδιος, ο Ηρακλής Δραγούνης, δήλωσε: «Ήρθα στην Αλβανία σταλμένος από μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να κάνω μετρήσεις των σημάτων στις κεραίες και δεν έχω παραβιάσει κανένα νόμο». Όπως σημειώνεται ο Έλληνας είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι το 52χρονος Έλληνας από το 2015 ως το 2017 έχει πραγματοποιήσει στο αεροδρόμιο των Τιράνων 20 εισόδους και εξόδους. Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση κατά την οποία σε διάστημα ενός μηνός έχει γίνει έρευνα για υποψία παράνομης υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και τελικά η εισαγγελία θα αποφανθεί κατά πόσο υπάρχουν κατηγορίες κατά του 52χρονου Έλληνα.

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=mfa4ke3nYzE

The Hellenic Information Team

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Τι κατέθεσε ο Ελληνας που κατηγορείται ως κατάσκοπος.

4 comments :

  1. Anonymous9/5/17 09:22

    Σαφώς, η αλβανία είναι υπερδύναμη και έχει μυστικά όπλα, ιδιαιτέρως οι ισραηλινοί έχουν λόγο να την κατασκοπεύουν!

    12G

    ReplyDelete
  2. Anonymous9/5/17 17:40

    ΣΚΑΤΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΝΜΗ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΧΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΡΑΝΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ Η ΧΙΛΑΡΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΑΝ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ (ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) Ο ΔΡΑΓΟΥΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΠΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

    K

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/5/17 18:13

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Κ (ΚΟΥΡΗΤΗΣ;).NOMIZA 12G ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΩΣ ΠΡΟΣ Τ'ΑΛΒΑΝΑ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. Anonymous10/5/17 13:29

    Ευνοείτε ότι είναι ειρωνικό! Τη άλλη μαλακία θα σκαρφιστούν για να το παίξουν κράτος δεν ξέρω!

    12G

    ReplyDelete