06/04/2017

ΗΠΑ: Προς δραματική αλλαγή στρατηγικής στη Συρία…

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ; ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΑΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ; ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΧΗΜΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΔΟΛΩΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΟΥΝ. ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΣΑΝΤ, ΡΩΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝΟΥΣ. ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.  ΤΟ ΛΕΜΕ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΕΠΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ, ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ.

Πολύ επικίνδυνη δείχνει να εξελίσσεται η κατάσταση με αφορμή την επίθεση με χημικά, την οποία η πλευρά της Δύσης έσπευσε να την «φορτώσει» στην πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ που αρνούνται κάθε ευθύνη, ενώ η Ρωσία, ενδεχομένως οσμιζόμενη τον κίνδυνο, έσπευσε να στηρίξει την εκδοχή Άσαντ. Το πρόβλημα που δείχνει να ανακύπτει, προκύπτει από δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον μονάρχη της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ στον Λευκό Οίκο, στην οποία ανέφερε ότι η επίθεση με χημικά όπλα εναντίον Σύρων αμάχων, παραβίασε πολλές δικές του κόκκινες γραμμές και άλλαξε τις απόψεις του για τον Σύρο ηγέτη, ενώ ακόμα χειρότερα, έκανε λόγο για «μεγάλη χαμένη ευκαιρία» από την πλευρά του προηγούμενου προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.

Πρόκειται για μια δήλωση που θα μπορούσε αφενός να έχει σαν στόχο να «προετοιμάσει» την επίσκεψη Τίλερσον στη Μόσχα για να οδηγήσει στην απόσπαση περισσότερων ανταλλαγμάτων από ρωσικής πλευράς, ή να επιδιώκει μέσω τέτοιας πολιτικής να σταθεροποιήσει την κυβέρνησή του που κινδυνεύει όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις επαφές στελεχών του επιτελείου Τραμπ με τους Ρώσους προεκλογικά, μέχρι να αποδειχθεί, αφετέρου, καμπανάκι μεγάλου κινδύνου κάθετης κλιμάκωσης με την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εάν  προκύψει η τελευταία εξέλιξη, καθώς η «μεγάλη ευκαιρία» στην οποία αναφέρεται πιθανότατα αφορά την οπισθοχώρηση την τελευταία στιγμή, ενώ το αμερικανικό Ναυτικό ήταν έτοιμο να εξαπολύσει πλήγματα σε εκατοντάδες στόχους του καθεστώτος Άσαντ, το σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε να αλλάξει άρδην. Ήδη, το Συμβούλιο Ασφαλείας συζητά απόφαση καταδίκης του καθεστώτος Άσαντ, το οποίο προφανώς θα μπλοκάρει η Ρωσία που ως μόνιμο μέλος διαθέτει δικαίωμα αναβλητικής αρνησικυρίας (βέτο). Εάν φανεί ότι οι ΗΠΑ προσανατολίζονται σε στρατιωτική δράση, τότε δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε ότι το γεωγραφικό μειονέκτημα, η Ρωσία θα μπορούσε να επιχειρήσει να εξισορροπήσει ανοίγοντας ξανά το μέτωπο της Ουκρανίας που «πονάει» τη Δύση και γιατί όχι νέα μέτωπα σε Βαλκάνια (ΠΓΔΜ, Κόσοβο-Σερβία, Βοσνία) και γιατί όχι ακόμα και στη Λιβύη…

Κάτι ακόμα που θα πρέπει να αναμένεται, είναι δημοσιεύματα που θα υποστηρίζουν ότι το πλήγμα με τα χημικά αποτέλεσε προβοκάτσια. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να μας προκύψει ότι την επίθεση την «έστησε» η CIA, αφενός για να «ευθυγραμμίσει» την κυβέρνηση Τραμπ και αφετέρου για να αντιστρέψει μέσω της εμπλοκής αμερικανικών δυνάμεων το ρωσικό πλεονέκτημα λόγω εμπλοκής στο συριακό έδαφος με στρατεύματα, τα οποία θα μετατραπούν σε ομήρους. Άλλες εύσχημες ερμηνείες που ακούσαμε ή θα μπορούσαμε να ακούσουμε, είναι είτε η πρωτοβουλία να ανήκε σε κάποια πτέρυγα εξτρεμιστών ισλαμιστών, ή η συριακή Αεροπορία να έχει βομβαρδίσει κάποιο σημείο αποθήκευσης χημικών όπλων (ρωσικός ισχυρισμός που απορρίφθηκε από το State Department) τα οποία στη συνέχεια να εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα. Εάν αυτές οι εκτιμήσεις υπό τη μορφή σεναρίων δυνητικών εξελίξεων είναι υπερβολικές, θα φανεί από τις εξελίξεις τα 24ωρα που ακολουθούν, τα οποία αναμένονται «καυτά». Πάντως, εξ ορισμού, μια αλλαγή στάσης από την πλευρά των ΗΠΑ, θα είχε δραματικές επιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, ας μη λησμονούμε ότι το Πεντάγωνο υπό τον στρατηγό εν αποστρατεία των Πεζοναυτών Τζέιμς Μάτις που έχει πού πρόσφατη εμπειρία εμπλοκής στα θέατρα των επιχειρήσεων και πολύ καλή γνώση των δεδομένων, έχει καταθέσει στον Λευκό Οίκο τις εισηγήσεις του.

Εάν οι ΗΠΑ στραφούν εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, η όλη κατάσταση θα χρήζει επανεξέτασης και από ελληνικής πλευράς, καθώς δεν είναι αυταπόδεικτο, ότι σε πρώτη ανάγνωση, ικανοποιεί αυτό που ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν παγίως επιδιώκει.

http://www.defence-point.gr/news/?p=174780

Όπως υποστηρίζει ο Σύρος πρέσβης στη Ρωσία Ριγιάντ Χαντάντ ...
- Από τη μία πλευρά , η Τουρκία μονομερώς μετέφερε τα σύνορά του κράτους της, βαθιά στη Συρία μέχρι τον Αφρίν ποταμό και την επαρχία Ιντλίμπ. Σύμφωνα με τον Χαντάντ έχουν καταληφθεί οι περιοχές Κουρμπάτ και Άτμα κοντά στο Κεσάμπ και ο τουρκικός στρατός ελέγχει πολλά χωριά. Κατέλαβαν, επίσης και το ύψωμα που βρίσκεται κοντά στην πόλη Αφρίν.
- Από την άλλη, η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν για ακόμη μια φορά τη Δαμασκό για χρήση χημικών όπλων στην επαρχία Ιντλίμπ. Ήδη, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο σχετικού ψηφίσματος και η επανεξέτασή του θα πρέπει να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου (σήμερα).

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανακοίνωσε τον τερματισμό της επιχείρησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων «Ασπίδα του Ευφράτη» στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Σε δήλωσή του, το τουρκικό εθνικό συμβούλιο ασφαλείας αναφέρει: «Η επιχείρηση που ξεκίνησε με στόχο τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, για την πρόληψη της απειλής από το Daesh και τον επαναπατρισμό των προσφύγων στη Συρία, έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία». Στην πραγματικότητα, η επιχείρηση κόπηκε εξ ανάγκης λόγω πολλών εμποδίων.  Η Άγκυρα δεν θέλει να επιτεθεί στη Ράκα βρισκόμενη σε πλήρη αντίθεση με τους Κούρδους και τους μετριοπαθείς Άραβες αντάρτες που αποτελούν τις λεγόμενες «δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας». Είναι αλήθεια, ότι η Ουάσιγκτον είναι ανένδοτη στη βοήθεια των Κούρδων. Ειδικές Δυνάμεις και Αμερικανοί πεζοναύτες άρχισαν να έχουν στενή επαφή με τις κουρδικές «Μονάδες Λαϊκής Προστασίας» (YPG). Μαζί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε φράγμα του ποταμού Ευφράτη κοντά στην πόλη Τάμπκα. «Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης, έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε την Τουρκία να καταλάβει νέες περιοχές. Πιστεύουμε ότι αυτή η χώρα έχει κατακτήσει τη βόρεια Συρία και η διοίκηση των ΗΠΑ συμμερίζεται την άποψή μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των «δημοκρατικών δυνάμεων» στο χωρό Ταλάλ. Επιπλέον, οι Αμερικανοί φέρεται να υποσχέθηκαν αυτονομία στους Κούρδους, σημειώνει το Ria Novosti.

The Hellenic Information Team

Οι ΗΠΑ θα πάρουν μονομερώς μέτρα κατά της Συρίας αν ο ΟΗΕ δεν κατορθώσει ν΄απαντήσει στη χημική επίθεση που προκάλεσε 72 θανάτους εκ των οποίων 20 παιδιά προειδοποίησε η αμερικανίδα διπλωμάτης πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ η Nikki Haley. «Όταν τα Ηνωμένα Έθνη αποτυγχάνουν αισθητά στην συλλογική αποστολή τους, υπάρχουν στιγμές στη ζωή των κρατών που είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε εμείς οι ίδιοι», απείλησε η Nikki Haley, κατά την Έκτακτη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επίθεση στην Khan Cheikhoun. Η Nikki Haley βέβαια επιφυλάχθηκε να εξηγήσει αυτό που εννοούσε με την φράση της, περί μονομερούς δράσης, αν και πρόκειται για μια από τις πιο σκληρές δηλώσεις των ΗΠΑ εδώ και καιρό για τη συριακή διαμάχη.

Η Ρωσία καταθέτει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο απόφασης που εξουσιοδοτεί μια έρευνα με τη μορφή του κατ΄επείγοντος επί της διατεινόμενης επίθεσης με χημικά στη Συρία.

Oι ΗΠΑ είχαν προετοιμάσει σχετικά αθόρυβα την σημερινή απειλητική σκλήρυσνη στάση τους απέναντι στη Δαμασκό.Δημιούργησαν μια πίστα προσγείωσης στη Β Συρία στην κούρδικη ζώνη για να μπορούν να δεχθούν στρατιωτικά αεροσκάφη μεταγωγικά cargos C-17. Η πίστα κοντά στο Koμπάνι χρησιμοποιήθηκε για α΄φορά από ένα C-17 «το Δεκέμβρη», ανέφερε ο στρατηγός John Thomas, ένας εκπρόσωπος τύπου των αμερικανικών δυνάμεων στη Μ Ανατολή (Centcom), επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από το στρατιωτικό μέσο πληροφοριών Stars and Stripes. Η δυνατότητα να δεχθεί μεταγωγικά αεροπλάνα αυξάνει υπολογίσιμα την ικανότητα των ΗΠΑ να μεταφέρει όπλα και εξοπλισμούς στη Συρία καθώς προετοιμάζει την επίθεση κατά της πρωτεύσουσας de facto της isis την Raqa. Τα C-17 έχουν τριπλάσια ικανότητα από τα C-130 που μέχρι τώρα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την πίστα. «Αυτοί μπορούν να μεταφέρουν μικρά θωρακισμένα οχήματα (…) που είναι τώρα εξουσιοδοτημένα να επιχειρούν στη Συρία », δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου. Η βάση κοντά στο Kobane είναι «ένα λογισμικό κέντρο πολύ σημαντικό» για επίθεση στην Raqa, δήλωσε ο John Thomas.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία. Ανέπτυξαν πρόσφατα 400 ακόμη άνδρες, πάνω από 500 σταρτιώτες των ειδικών δυνάμεων που συμβούλευαν και βοηθούσαν τις κουρδικές δυνάμεις κατά της ISIS. Αυτοί οι 400 συμπεριλαμβάνουν κυρίως μια μονάδα πυροβολικού πεζοναυτών αναπτυγμένη με κανόνια των 155 mm πλησίον της Raqa. Η Washington προσανατολίζεται ν΄αναπτύξει συμπληρωματικές δυνάμεις για να βοηθήσει τους προστατευόμενούς της, στην επίθεση εναντίον της Raqa. Αλλά οι ΗΠΑ και η συμμαχία οφείλουν ακόμη ν΄αποφασίσουν τη σύνθεση αυτών των τελευταίων.

To Iράν καταδικάζει απερίφραστα κάθε χρήση χημικών όπλων όποιοι κι αν είναι οι υπεύθυνοι και τα θύματα, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ του Ιράν ο Bahram Ghassemi, όπως αναφέρει το Fars, αναφορικά με το συμβάν στο Kahn Cheikhoun στη Συρία. Ο Bahram Ghassemi επέμεινε στην αναγκαιότητα του αφοπλισμού από χημικά των ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων  στη Συρία. Ο εκπρόσωπος τύπου τόνισε ότι κατά το παρελθόν έγινε διακίνηση, αποθήκευση και χρήση χημικών όπλων από τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία .Το Ιράν εκτιμά ότι μετά τον αφοπλισμό από χημικά της συριακής κυβέρνησης (…) αγνοείται η διαδικασία αφοπλισμού από χημικά των ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Κάλεσε σ΄αποφυγή κάθε προπαγάνδας, κάθε βεβιασμένης απόφασης και κάθε κατηγορίας που ευνοεί (…) κάποιους εμπλεκόμενους στη συριακή διαμάχη.

O Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Fayçal Meqdad δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση είχε υποβάλει στο Διεθνή Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών όπλων και στον ΟΗΕ πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το τρομοκρατικό δίκτυο της «al Nusra» είχε βάλει τοξικές ουσίες στη Συρία προσθέτοντας ότι η Συρία αντιτίθεται στη χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε και υπό οποιεδήποτε συνθήκες. Στην ίδια δήλωση ο Meqdad ανέφερε ότι ο συριακός στρατός δεν κατέχει χημικά όπλα και δεν τα χρησιμοποίησε στις μάχες ακόμη και τις πιο σκληρές με τις τρομοκρατικές οργανώσεις υπογραμμίζοντας ότι η Συρία έχει ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τον OIAC αφότου ασπάστηκε την Σύμβαση του 2013. Διευκρινίζει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και οι υποστηρικτές τους προκάλεσαν αυτά τα γεγονότα και άλλα για να κατηγορήσουν το συριακό κράτος. Ανέφερε ότι η χρήση εκ νέου από τις τρομοκρατικές οργανώσεις χημικών όπλων επί συριακού εδάφους είναι μια κακή πολιτική σπέκουλα και μια απόπειρα να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους στ΄ Astana. «H νίκη του Συριακού Αραβικού Στρατού στο Χαλέπι και τα επιτεύγματά του στην περιφέρια Δαμασκού και Hama βρίσκονται πίσω από αυτήν την επίθεση» είπε. Κάλεσε τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία τον Staffan de Mistura, να λογικευθεί και να πραγματοποιήσει το ρόλο του ως έντιμου διαμεσολαβητή και να μην είναι μέρος της τρομοκρατίας.  «Οι ένοπλες οργανώσεις και οι χώρες που τις υποκινούν: Αγγλία, Γαλλία, Σ.Αραβία και Τουρκία διέπραξαν αυτό το έγκλημα»,κατήγγειλε ο Meqdad, που κάλεσε απο τη διαθνή κοινότητα να ζητήσει το λόγο από τους δράστες αυτού του εγκλήματος.

Προηγήθηκε η κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους του συριακού ΓΕΣ για χρήση χημικών εκ μέρους του συραικού στρατεύματος στο Khan Chikhoune. Παράλληλα το ΓΕΣ ανέφερε ότι όχι μόνο δεν χρησιμοποπιησε ο στρατός χημικά όπλα αλλά δεν θα το κάνει και ποτέ.

https://dimpenews.com/

1 comment :

  1. Anonymous6/4/17 16:48

    Ο "ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ" ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΑΜΠ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ... ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΣ ΣΙΩΝ... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...!!!

    ReplyDelete