2.4.17

Σκόπια: "Ο Έντι Ράμα συνέχισε την ταπείνωση του λαού μας αποκαλώντας τον ως "Σλάβους""

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ  ΠΑΝΣΛΑΒΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ; ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΝΙΩΘΕΤΕ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ;

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα, στη συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι «France 24», αναφερόμενος στους Αλβανούς των Σκοπίων, τόνισε ότι... "αντιπροσωπεύουν το 35% του πληθυσμού, επομένως δεν αποτελούν μειονότητα, αλλά μια οντότητα που μαζί με τη σλαβική οντότητα δημιούργησαν την "Μακεδονία".

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αποκαλεί τους συμπατριώτες μας, Σλάβους και στη συνέντευξη που έδωσε στην ελβετική εφημερίδα:  «Είναι ακατανόητο για εμάς, οι Σλάβοι να απορρίπτουν την αλβανική ως επίσημη γλώσσα σε εθνικό επίπεδο, σε μια στιγμή που ο αλβανικός πληθυσμός απαρτίζει το ένα τρίτο που πληθυσμού. Μπορείτε να φαντασθείτε κάτι τέτοιο στην Ελβετία, δηλαδή να απαγορευθεί η γαλλική γλώσσα στα ομοσπονδιακά όργανα ή στα δικαστήρια;»

Τμήμα της ανακοίνωσης του VMRO-DPMNEΟ:
"Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μειώνει τον λαό των Σκοπίων και έμμεσα λέει ότι πρέπει να αλλάξει το όνομα της χώρας, εάν θέλει να διατηρήσει τα υπάρχοντα σύνορα. Χθες είδαμε ότι ο Έντι Ράμα συνέχισε την ταπείνωση του λαού μας αποκαλώντας τον ως "Σλάβους" και έμμεσα είπε ότι εάν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το συνταγματικό τους όνομα και δεν δοθεί ψήφος για να ενταχθούν στην Ε.Ε, όπως οι άλλες χώρες στην περιοχή, θα ξυπνήσουν ιδέες για αλλαγή των συνόρων. Είναι αυτός ο ίδιος που είχε συγκεντρώσει τους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων και τους παρότρυνε να ενωθούν γύρω από την Πλατφόρμα των Τιράνων. Οι ειδικοί, μάλιστα, λένε ότι ο Έντι Ράμα πιέζει τα Σκόπια να αποδεχθούν την πλατφόρμα των Τιράνων και να αλλάξει το συνταγματικό όνομα."

The Hellenic Information Team

No comments :