5.4.17

Καναδάς: Η 26χρονη Ελληνίδα καθηγήτρια Εμμανουέλα Λαμπροπούλου εξελέγη με 60% για την καναδική Βουλή

Υστερα από πολλά χρόνια – από τις μέρες της Ελένης Μπακοπάνου- ο Ελληνισμός της επαρχίας Κεμπέκ αποκτά εκ νέου εκπροσώπηση στην καναδική Βουλή. Η Η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου εξελέγη για την ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά, με ποσοστό που άγγιζε το 60%. Η νεαρή βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος των Φιλελευθέρων, έχει καταγωγή (των γονιών της) από τη Νάξο και την Αρκαδία και  καταλαμβάνει μια έδρα που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του έως πρότινος βουλευτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων και πρώην υπουργού Εξωτερικών του Καναδά Στεφάν Ντιόν. Η έδρα του Saint Laurent στο Μόντρεαλ ελέγχεται εδώ και τρεις δεκαετίες από τους Φιλελευθέρους γεγονός που εξ αρχής κατέστησε την εκλογή της Εμμανουέλας Λαμπροπούλου ως την πιο προβλέψιμη και πιθανή εξέλιξη.

«Είμαι πολύ περήφανη που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσω το έργο του Στεφάν Ντιόν. Είμαι πολύ χαρούμενη που οι εκλογείς του Saint Laurent εξέφρασαν την προτίμησή τους στο πρόσωπό μου. Είναι σαφές ότι ήθελαν ως εκπρόσωπό τους στη Βουλή έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τα τοπικά προβλήματα και έχει μοιραστεί μαζί τους κοινές εμπειρίες. Και είμαι σίγουρη ότι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σημερινή αναμέτρηση. Είμαι πολύ συγκινημένη και ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, τους εθελοντές μας και όλους όσοι εργάστηκαν πόρτα πόρτα για το σημερινό αποτέλεσμα. Πολλά συγχαρητήρια και στους συνυποψηφίους μου. Να είστε σίγουροι ότι θα εργαστώ σκληρά ώστε να ακουστεί στην Οττάβα η φωνή όλων των εκλογέων του Saint Laurent. Σκοπός μου είναι να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή και τους κατοίκους της. Θα είμαι βουλευτής όλων σας. Με την πόρτα μου πάντα ανοικτή στον καθένα σας».

Καίριο ρόλο στη νίκη της έπαιξε και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό, ο οποίος στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Εμμανουέλας μιλώντας με επαινετικά λόγια για την πολιτική ωριμότητα και κυρίως, τη γνώση της για τα τοπικά προβλήματα του Saint Laurent. Επισκεπτόμενος, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, το εκλογικό γραφείο της στην οδό Decarie ο κ. Τριντό μίλησε στο δίκτυο εθελοντών και στους φίλους της ομογενούς υποψηφίας, συνοδεύοντάς την μάλιστα και σε περιοδεία της στη γύρω περιοχή. «Η Εμμανουέλα είναι η εικόνα του Saint Laurent. Είναι νέα, είναι δυναμική και σταθερά προσανατολισμένη στο μέλλον. Και έχω και μια παραπάνω ευαισθησία για την υποψηφιότητά της γιατί είναι δασκάλα και εκείνη, όπως και εγώ», είπε ο κ. Τριντό. Προσθέτοντας ότι η «Εμμανουέλα έχει μεγαλώσει στην περιοχή, έχει περάσει όλη τη ζωή της εδώ και είναι έτοιμη να γίνει ο κομιστής μιας ισχυρής φωνής του Saint Laurent στην Οττάβα». Από σήμερα η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου θα είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού Τριντό.

https://www.ekirikas.com/

No comments :