03/03/2017

Ρωσικό αντίγραφο του UAV MQ-1 Predator που αποσύρει η USAF

Δορυφορικές φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι η Ρωσία αναπτύσσει ένα μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV), το οποίο δείχνει να μοιάζει πολύ με το αμερικανικό MQ-1 Predator της εταιρίας General Atomics. Το μη επανδρωμένο αερόχημα εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε στο αεροδρόμιο του ρωσικού ινστιτούτου πτητικών ερευνών «M. M. Gromov», η σημασία του οποίου για τη ρωσική αμυντική βιομηχανία αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι η βάση του είναι μέσα στη γνωστή αεροπορική βάση Ζουκόφσκι, έξω από την πρωτεύουσα Μόσχα. Αναλυτές αναφέρουν ότι το νέο UAV των Ρώσων πρέπει να είναι το «Orion» που αναπτύσσεται από την εταιρία Kronshtadt, παλαιότερα γνωστή ως Transas. Το συμβόλαιο για το μη επανδρωμένο ανατέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αν και η ανάπτυξη του αεροχήματος έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν. Στα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το μη επανδρωμένο αερόχημα, είναι πτητική αυτονομία τουλάχιστον 24 ωρών, να μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό τουλάχιστον 300 κιλών και να μπορεί αν επιχειρεί σε ύψος τουλάχιστον 8 χιλιομέτρων.

Βέβαια, τη στιγμή που αναλυτές βλέπουν ομοιότητες του MQ-1 Predator με το ρωσικό Orion, οι Αμερικανοί ανακοινώνουν ότι η USAF προχωρά στην απόσυρσή του από την ενεργό υπηρεσία μετά από 21 χρόνια «καριέρα», για να αξιοποιήσουν επιχειρησιακά, αποκλειστικά το πιο προηγμένο MQ-9 Reaper. Και μόνο η είδηση αυτή αρκεί για να καταδείξει πόσο πίσω τεχνολογικά βρίσκεται η ρωσική βιομηχανία στον εν λόγω τομέα, ενώ και οι επιδόσεις της στους αισθητήρες κάθε λογής συν θερμικές συσκευές απεικόνισης, ποτέ δεν ήταν το ισχυρό της «χαρτί».

http://www.defence-point.gr/news/?p=172393

ΣΧΕΤΙΚΟ: Παρθενική πτήση για το κινέζικο Wing-Loong II, πιστού αντιγράφου του "Reaper"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ. 

No comments :

Post a Comment