15/03/2017

Δάνειο από την Ρωσία ζήτησε η Τουρκία για την αγορά συστημάτων τύπου S-400 Triumf

Δάνειο από την Ρωσία ζήτησε η Τουρκία για την αγορά από την Μόσχα οπλικών συστημάτων μεταξύ των οποίων και αντιαεροπορικών/αντιπυραυλικών συστημάτων τύπου S-400 Triumf (NATO : SA-21 Growler). Η πληροφορία δημοσιεύτηκε από το ρωσικό οργανισμό κατασκευής και εμπορίας οπλικών συστημάτων Rostec και πιο συγκεκριμένα από τον Διευθύνοντα Σύμβολου της εταιρείας Sergey Chemezov στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24. Όπως δήλωσε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος, η Τουρκία εξέφρασε την επιθυμία της να λάβει δάνειο από την Ρωσία για την αγορά των οπλικών συστημάτων και για το λόγο αυτό ήδη το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους. Πάντως ο Sergey Chemezov δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα αυτό αν και οι συζητήσεις για την απόκτηση των συστημάτων αυτών ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2016 με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Fikri Isik να ανακοινώνει δημόσια την επιθυμία της χώρας του να αγοράσει το ρωσικό σύστημα. Μάλιστα ο Sergey Chemezov είχε ανακοινώσει σε ανύποπτο χρόνο τον περασμένο τον Φεβρουάριο, ότι η Τουρκία έχει εκφράσει την επιθυμία της για την απόκτηση των S-400 Triumf.

Εάν τελικά η Τουρκία αποκτήσει το ρωσικό σύστημα θα πρόκειται για την τρίτη εξαγωγική του επιτυχία μετά την πώληση του S-400 Triumf στην Κίνα και την Ινδία. Πάντως μια πιθανή πώληση του S-400 Triumf στην Τουρκία θα κλονίσει τις σχέσεις της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ δεδομένου ότι πριν από μερικά χρόνια η Τουρκία είχε επιλέξει αρχικά το κινεζικό σύστημα HQ-9, μια απόφαση που είχε προκαλέσει κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και οδήγησε στην ακύρωση αυτής της επιλογής από τον Ερντογάν.

http://www.viadiplomacy.gr/

Τελειωμένο παρουσιάζεται το θέμα της αγοράς των S-400 από την Τουρκία, με μία όμως προϋπόθεση! Με δηλώσεις του στο «Rossiya 24», ο επικεφαλής της Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, ανέφερε, ότι η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να προμηθευτεί το εν λόγω ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας, εάν η Ρωσία δεχθεί να χρηματοδοτήσει την προμήθεια, χορηγώντας δάνειο! Ο Τσεμέζοφ αποκάλυψε ότι οι Τούρκοι ζήτησαν δάνειο για την προμήθεια του συστήματος, ενώ το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών διεξάγει συνομιλίες για το θέμα, η ολοκλήρωση των οποίων θα καθορίσει την πορεία των συζητήσεων. Και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε κάνει νωρίτερα λόγο για τους S-400, αποκαλώντας τους όμως ένα από τα συστήματα που εξετάζονται.

Πάλι όμως θα κινηθούμε «αιρετικά», εκτιμώντας ότι τα πράγματα δεν είναι και πολύ σαφή, ενώ οι δηλώσεις του Τσαβούσογλου αφήνουν κι άλλους δρόμους ανοικτούς. Πέραν του ότι η Άγκυρα ψάχνει για δάνειο με ό,τι αυτό σημαίνει… με δεδομένη την κάθετη κλιμάκωση με τους Ευρωπαίους, το να ανακοινώσει ξαφνικά η Τουρκία ότι επιλέγει την γαλλο-ιταλική πρόταση για το SAMP/T της κοινοπραξίας Eurosam, θα δίχαζε την Ευρώπη, αφού το συμφέρον Γάλλων και Ιταλών που θα υπαγόρευε μετριοπάθεια απέναντι στην Τουρκία, θα ερχόταν σε σύγκρουση με αυτό των Γερμανών και των Ολλανδών. Επειδή κανείς δεν είναι όμως «κουτός», μην αποκλείουμε προληπτική κίνηση από τη γερμανική πλευρά προς τους εταίρους της, ώστε να διαμορφωθεί ενιαία γραμμή στο θέμα. Εάν βέβαια γινόταν αυτό, οι Ρώσοι θα διαπίστωναν ότι η Τουρκία τους κορόιδεψε όπως και την Κίνα. Εκτός κι αν οι δηλώσεις Τσεμέζοφ απευθύνονται σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους, ότι η Μόσχα δεν θα δώσει ποτέ το δάνειο, εάν και εφόσον…

http://www.defence-point.gr/news/?p=173182

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ S-400 ΞΕΠΑΤΙΚΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ. ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ S-400 ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΕΝΤΑΣΗΣ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ) ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΤΗΝ ...Ν.ΚΟΡΕΑ; ΤΟΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ; ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ, ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΥΖΗΤΕΙΤΟ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ PATRIOT ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ SAMP/T ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΣΗΜΕΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΙΝΕΣ, ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΛΗΨΗΣ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

No comments :

Post a Comment