26/03/2017

Reuters: Ο Putin συνέλαβε τον άνθρωπο που φοβάται περισσότερο. Διαδήλωνε κατά της διαφθοράς - Φυλάκιση 15 ημερών για ανυπακοή και πρόστιμο στον Αλεξέι Ναβάλνι

Eκατοντάδες άτoμα που διαδήλωναν και προσπάθησαν να τον ελευθερώσουν από την αστυνομία Τον πολιτικό αντίπαλο του ρώσου προέδρου Putin, Alexei Navalny συνέλαβε η ρωσική αστυνομία στο κέντρο της Μόσχας. Ο Navalny λάμβανε μέρος σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/3) στη ρωσική πρωτεύουσα κατά της διαφθορά των πολιτικών καταγγέλλοντας τη διαφθορά που μαστίζει το Κρεμλίνο. Ένα βανάκι της αστυνομίας σταμάτησε σε κεντρικό δρόμο και τον συνέλαβε μπροστά σε εκατοντάδες άτoμα που διαδήλωναν και προσπάθησαν να τον ελευθερώσουν από την αστυνομία.

Ο Alexei Navalny είναι ρώσος δικηγόρος, πολιτικός και ακτιβιστής και σκληρός επικριτής του ρώσου προέδρου τον οποίο συχνά κατηγορεί για διαφθορά. Οργανώνει συχνά μαζικές διαδηλώσεις κατά του ρώσου προέδρου ενώ το 2012 η Wall Street journal τον χαρακτήρισε ως «τον άνθρωπο που φοβάται περισσότερο ο Putin». Έχει αυτοχαρακτηριστεί εθνικό-δημοκράτης και ηγείται του Κόμματος της Προόδου το οποίο αντικατέστησε τη «Συνεργασία πολιτών».  Το 2013 μετείχε στις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο της Μόσχας όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 27% των ψήφων, χάνοντας από τον εκλεκτό του Putin, Sergei Sobyanin.

http://www.bankingnews.gr/

Ο ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών την επομένη μεγάλων διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς των ελίτ στη Μόσχα, στη διάρκεια των οποίων περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι προσήχθησαν από τις αρχές. Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε σε πρόστιμο 20.000 ρουβλίων (περίπου 325 ευρώ) για τη διοργάνωση μιας διαδήλωσης που δεν είχε άδεια και σε φυλάκιση 15 ημερών για ανυπακοή κατά τη σύλληψή του, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου Τβερσκόι της Μόσχας.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment