7.3.17

Τουρκία: Βγάζει και το ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ στο Αιγαίο με νέα NAVTEX - Άσκηση με πυρά κοντά στη Ρόδο - Προκλήσεις με ΝΑΤΟϊκό καπέλο και ΑWACS!

Με την NAVTEX 289/17 που εξέδωσε, ενημερώνει ότι από αύριο 8 Μαρτίου, μέχρι και τις 18 του μήνα το ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ, θα κάνει έρευνα σε τουρκικά χωρικά ύδατα και σε “διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο”. Στην NAVTEX δεν αναφέρονται συντεταγμενες.

Η Τουρκία εξέδωσε και την NAVTEX 288/17 με την οποία ανακοινώνει ότι στις 16 και 17 Μαρτίου θα κάνει άσκηση ανοιχτά της Ρόδου με πραγματικά πυρά.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ..."ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ".

Η τουρκική αεροπορία με έξι αεροσκάφη της παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο στα Δωδεκάνησα, υπό την …ομπρέλα ιπτάμενου ραντάρ (AWACS) της Συμμαχίας! Η τουρκο-νατοϊκή πρόκληση εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν έξι τουρκικά μαχητικά, δύο F-4 Phantom και τέσσερα F-16, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στη Ρόδο. Εκεί τους ανέμενε νατοϊκό αεροσκάφος AWACS που είχε απογειωθεί από το... Άκτιο! Ο σχηματισμός των έξι τουρκικών αεροσκαφών έκανε εναέρια συνεργασία με το νατοϊκό ιπτάμενο ραντάρ, παίζοντας με τα νεύρα των Ελλήνων επιτελών, οι οποίοι φυσικά διέταξαν απογείωση ελληνικών μαχητικών προς αναχαίτιση των Τούρκων! Σουρεαλισμός στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, με Έλληνες να αναχαιτίζουν Τούρκουν και το ΝΑΤΟ να βλέπει …σε ζωντανή μετάδοση τις αερομαχίες!

Η πρόκληση με “νατοϊκό μανδύα” έχει τη σημασία της καθώς αποδεικνύει ότι η Συμμαχία σταθερά έχει επιλέξει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλη σημασία στη παραμονή της νατοϊκής αρμάδας στο Αιγαίο, πιστεύοντας ότι λειτουργεί αποτρεπτικά στα τουρκικά σχέδια για κλιμάκωση της έντασης που το καθεστώς Ερντογάν επιδιώκει. Ελπίζει μάλιστα η Αθήνα, ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να επεκτείνει την ναυτική του παρουσία στο Αιγαίο, στέλνοντας κι άλλα πολεμικά πλοία που θα αναπτυχθούν στα Δωδεκάνησα. Ωστόσο την ίδια ώρα συμπεριφορές όπως η χθεσινή στον εναέριο χώρο της Ρόδου, κάνουν τις προσδοκίες της Αθήνας να μοιάζουν μάλλον ουτοπικές. Η Τουρκία χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για να καλύπτει την παραβατική της συμπεριφορά στο Αιγαίο. Και οι Βρυξέλλες δείχνουν μια εκνευριστική ανοχή σ΄ αυτές τις “προκλήσεις με ταμπέλα ΝΑΤΟ”.

Τις τελευταίες ημέρες είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο, τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 να πετά από τη Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο ή αντίστροφα, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο σε κάθε ελληνικό νησί που περνά! Η πτήση που εκτελεί και καταγράφεται από την Ελλάδα ως “μαζική παραβίαση” είναι τυπικά νατοϊκή αποστολή! Το τουρκικό αεροσκάφος υποτίθεται ότι περιπολεί στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΝΑΤΟ να ελέγξει τις προσφυγικές ροές και τη πειρατεία! Η αποστολή έχει ανατεθεί στα τουρκικά αεροσκάφη, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί αυτή τη στιγμή. Μόνο που οι Τούρκοι μόνο τη νατοϊκή αποστολή τους δεν υπηρετούν. Οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν ότι το τουρκικό αεροσκάφος CN-235 ψάχνει και καταγράφει τα κινητά ελληνικά αντοαεροπορικά που είναι ανεπτυγμένα στα νησιά μας!

Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, αυξάνει τον προβληματισμό των επιτελών του ΓΕΕΘΑ, που διαπιστώνουν κλιμακούμενη αύξησή της και σε αριθμούς αλλά και σε ένταση. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 153 τουρκικά αεροσκάφη έκανα 390 παραβιάσεις και 16 υπερπτήσεις! Ανησυχητικό το δεδομένο ότι από τα 153 αεροσκάφη, τα 42 μπήκαν παράνομα στο Αιγαίο οπλισμένα και ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, σε 18 περιπτώσεις αναχαίτισής τους. Όλα αυτά δείχνουν την ανησυχία για την πρόκληση ενός ατυχήματος. Ανησυχία την οποία εξέφρασε σε δημόσια τοποθέτησή του και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζ. Παϊάτ.

http://www.militaire.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Χατζησάββα:  https://www.scribd.com/document/341260139/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ. Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"  ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ...
- ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑΥΤΙΚΑ (6) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΙΛΙΑ (10) ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ 12. (Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΕΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ.)
- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΟΥΔΕΝΑ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ.
- ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΟΖ. (ΠΡΙΝ ΧΕΖΟΤΑΝ ΠΑΝΩ ΤΗΣ,  ΤΩΡΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΝ ΧΕΣΤΡΑ ΞΕΡΝΑ ΚΑΙ ΜΥΞΟΚΛΑΙΕΙ)
- ΠΟΥ ΕΝΩ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΣΥΜΜΑΧΟ  ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΩΣ ΕΧΘΡΟ.
ΕΙΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΕΙΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. ΕΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΤΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΜΕΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

No comments :