7.3.17

Κανονισμό για την ενίσχυση των εξωτερικών ελέγχων στα σύνορα Σένγκεν ενέκρινε η EE

Κανονισμό για την τροποποίηση του κώδικα συνόρων Σένγκεν, με τον οποίο θα ενισχυθούν οι εξωτερικοί έλεγχοι στα Σύνορα της ζώνης Σένγκεν εξέδωσε σήμερα το Συμβούλιο των 28. Η τροπολογία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε αντιστοιχία με τις σχετικές βάσεις δεδομένων σε όλα τα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που απολαμβάνουν του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε (δηλαδή των πολιτών της ΕΕ και των μελών των οικογενειών τους που δεν είναι πολίτες της ΕΕ) κατά τη διέλευση των εξωτερικών συνόρων. Οι βάσεις δεδομένων με τις οποίες θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι, περιλαμβάνουν το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (SIS) και η βάση δεδομένων Interpol για κλεμμένα ή απολεσθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα (SLTD). Οι έλεγχοι θα επιτρέψουν επίσης στα κράτη μέλη να επαληθεύουν ότι τα εν λόγω πρόσωπα δεν συνιστούν απειλή για τη δημόσια τάξη, την εσωτερική ασφάλεια ή τη δημόσια υγεία. Η υποχρέωση αυτή ισχύει σε όλα τα εξωτερικά σύνορα (αεροπορικά, θαλάσσια και χερσαία συνόρων), τόσο κατά την είσοδο και την έξοδο.

Ωστόσο, στην περίπτωση που οι συστηματικοί έλεγχοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δυσανάλογη επίδραση στις κυκλοφοριακές ροές στα θαλάσσια σύνορα ή την ξηρά, τα κράτη μέλη επιτρέπεται να πραγματοποιούν μόνο στοχευμένους ελέγχους κατά βάσεις δεδομένων, υπό τον όρο ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε κινδύνους που σχετίζονται με την εσωτερική ασφάλεια, τη δημόσια πολιτική, ή τις διεθνείς σχέσεις των κρατών μελών, ή να αποτελέσει απειλή για τη δημόσια υγεία. Όσον αφορά τα εναέρια σύνορα, τα κράτη μέλη μπορούν να πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους για μια μεταβατική περίοδο 6 μηνών από την έναρξη ισχύος του κανονισμού. Η περίοδος αυτή μπορεί να παραταθεί έως και 18 μήνες σε εξαιρετικές και ειδικές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν δυσκολίες υποδομής και απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τις απαραίτητες αλλαγές.

ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ "ΑΓΑΠΟΥΛΗΔΕΣ", ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΣΤΑΝΟΛΑΓΝΟΙ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΩΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"  ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ. ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ; ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ... ΜΟΝΟ "ΑΓΑΠΗ",  ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.

1 comment :

Anonymous said...

ΤΠΤ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.ΑΠΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ Μ'ΑΥΤΟ.

-ΔΗΜΗΤΡΑ-