28.3.17

Μετά τον καραπροδότη Μπελογιάννη να κάνετε ήρωα και τον Εφιάλτη.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....
- Η ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΙΜΩΝΤΑΙ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.
- Η ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΚΕ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΑΡΧΕΙΑ ΣΤΑΖΙ) ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ. ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ (ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;) ΑΛΛΑ ΤΟΛΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.
- Η ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ, ΘΡΗΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, Β.ΚΟΡΕΑ, ΚΟΥΒΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ.
- Η ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ, ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΩΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΙΩΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ.

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΝΟΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ, ΕΝΟΣ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ, ΛΑΟΥ.

Ο συμμοριτοπόλεμος τελειώνει τον Αύγουστο του 1949, αλλά το ΚΚΕ δεν παραδέχεται την ήττα του. Το Σεπτέμβρη ο αρχηγός του, ο Νίκος Ζαχαριάδης, γράφει στον υπερ-αρχηγό Στάλιν: «…Θα διατηρήσουμε την παρτιζάνικη δραστηριότητα σ’ όλη τη χώρα έχοντας έτοιμες τις δυνάμεις μας στο εξωτερικό και σε σχέση με τη διαμόρφωση της διεθνούς κατάστασης θα μπορέσουμε την κατάλληλη στιγμή να γενικεύσουμε πάλι τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή του μοναρχοφασισμού». Τον Οκτώβρη η 6η ολομέλεια του ΚΚΕ ρίχνει και επίσημα το σύνθημα «Το όπλο παρά πόδα», δηλαδή προετοιμασία για τη συνέχεια

Χιλιάδες παράνομα μέλη του ΚΚΕ στις πόλεις και αποκομμένοι στρατιώτες του «Δημοκρατικού Στρατού» του ΚΚΕ στα βουνά εξακολουθούν να συνεχίζουν μόνοι τους τον «πόλεμο» το 1949-50 ή και πέρα (οι δυο τελευταίοι Κρητικοί κατέβηκαν από τα βουνά γέροι, το 1974), αρνούμενοι κάθε δήλωση αποκήρυξης της (ανεδαφικής) πολιτικής του ΚΚΕ (και γι΄αυτό εκτελούνταν, εξορίζονταν ή φυλακίζονταν), ενώ πολλοί απ’ όσους έχουν υποχωρήσει στις ανατολικές χώρες αναλαμβάνουν παράνομες αποστολές στην Ελλάδα. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Νίκος Μπελογιάννης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που τον Ιούνη του 1950 φτάνει παράνομα στην Αθήνα, για να ανασυγκροτήσει τις οργανώσεις του παράνομου ΚΚΕ. Ο Μπελογιάννης πιάστηκε το Δεκέμβρη του 1950 και δικάστηκε το φθινόπωρο του 1951, μαζί με πολλούς συνεργάτες του κια δικάστηκε από Έκτακτο Στρατοδικείο σαν στέλεχος του παράνομου ΚΚΕ και κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης. Απαγγέλθηκαν 12 θανατικές καταδίκες, αλλά καμιά δεν εκτελέστηκε.

Όμως το Νοέμβρη του 1951 ανακαλύφτηκαν παράνομοι ασύρματοι του ΚΚΕ στην Καλλιθέα και τη Γλυφάδα. Οι ασύρματοι αυτοί μετέδιδαν πληροφορίες στην ηγεσία του ΚΚΕ, που ήταν στις ανατολικές χώρες (ο βασικός ασυρματιστής Βαβούδης αυτοκτόνησε). Μετά απ’ αυτό, ο Μπελογιάννης, που θεωρήθηκε επικεφαλής του παράνομου κλιμακίου του ΚΚΕ στην Αθήνα, επομένως και υπεύθυνος για τους ασυρμάτους, και οι συνεργάτες του ξαναδικάζονται, στο Διαρκές πλέον Στρατοδικείο Αθηνών, με βάση το μεταξικό νόμο 375/1936 «περί κατασκοπείας». Η δίκη καλύπτει το μισό Φλεβάρη του 1952 και λήγει την 1η του Μάρτη: ο Μπελογιάννης και πέντε σύντροφοί του καταδικάζονται ξανά σε θάνατο. Η στάση του Μπελογιάννη αταλάντευτη. Παρά την παγκόσμια κινητοποίηση, όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά η απόφαση θα εκτελεστεί.

Ο Νίκος Πλουμπίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, που δρα επίσης παράνομα στην Αθήνα, προσπαθώντας να σώσει τον -και προσωπικό του φίλο- Μπελογιάννη, στέλνει αυτόβουλα στις Αρχές το εξής γράμμα : «1. Εγώ και όχι ο Μπελογιάννης είμαι υπεύθυνος για την παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ. Κατά συνέπεια ευθύνομαι για όλες τις πρωτοβουλίες και ενέργειες αυτής της οργάνωσης. 2. Δεν έχω σκοπό να παραστήσω τον γενναιόψυχο εκ του ασφαλούς. Δεσμεύομαι να παραδοθώ στις Αρχές για να δικαστώ, ευθύς μόλις η καταδίκη του φίλου μου και συντρόφου Μπελογιάνη ακυρωθεί. Νίκος Πλουμπίδης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Υ.Γ. Πολλοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν τον γραφικό μου χαρακτήρα. Εντούτοις για το γνήσιο της επιστολής, προσθέτω τα δακτυλικά μου αποτυπώματα. Αθήνα 12-3-1952». Το ΚΚΕ αρχικά θεωρεί το γράμμα πλαστό. Τελικά χαρακτηρίζει τον Πλουμπίδη «χαφιέ της Αφάλειας» και τον διαγράφει από το κόμμα.

Οι Αρχές θεωρούν το γράμμα γνήσιο, όπως και είναι, αλλά δεν προχωρούν σε αναψηλάφηση της δίκης, όπως θα μπορούσαν, κάτι που ίσως θα γλίτωνε το Μπελογιάννη και τους συντρόφους του. Στις 30 Μάρτη του 1952 ο Μπελογιάννης και τέσσερις σύντροφοί του εκτελούνται. Χαρίζεται η ζωή στο νεαρό Τάκη Λαζαρίδη και στην Έλλη Παππά, που έχει γεννήσει στη φυλακή ένα γιο, από τη σχέση της με το Μπελογιάννη. Το Νοέμβρη του 1952 συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης και τον Αύγουστο του 1954 εκτελείται. Το ΚΚΕ λέει ότι η εκτέλεση είναι εικονική και ο «πράκτορας της Ασφάλειας» Πλουμπίδης έχει πάρει την αμοιβή του κι έχει φυγαδευτεί στην Αμερική. Ο Πλουμπίδης αποκαταστάθηκε πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Στάλιν και δυο χρόνια μετά την καθαίρεση του Ζαχαριάδη, το 1958.

No comments :