30/03/2017

Χέρι – χέρι Καμίνης και Θάνος Πλεύρης στο Δήμο Αθηναίων

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ...ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ = ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΩΣ ΚΡΑΧΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗΣ.  ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΤΕ, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΠΛΕΥΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΔΥΣΠΕΠΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ.

ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ (ΧΑΣΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΜΕ ΟΙΣΤΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ.

Μια απόφαση-έκπληξη, για όσους θεωρούν ότι το «κεντροαριστερό προφίλ» θέτει όρια στο εύρος των συνεργασιών, πέφτει ηχηρά στο πολιτικό μίξερ των ημερών. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης όρισε ως πρόεδρο της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και νυν δημοτικό σύμβουλο Θάνο Πλεύρη… Ανέθεσε θεσμικό ρόλο μεγάλης σημασίας στον 40χρονο δικηγόρο και πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, ο οποίος εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2014 δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με τoν συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς» του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου (ΝΔ). Του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τη διενέργεια δημοπρασιών εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων του Δήμου, τις οποίες είχε μέχρι σήμερα ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Το πολιτικό άνοιγμα προς τα “δεξιά θα συζητηθεί, με δεδομένο ότι κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος στις απόψεις, μεταξύ άλλων για τους” μετανάστες”, για ζητήματα δικαιωμάτων κ.ά. (ο κ. Πλεύρης υπήρξε και βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη από όπου αποχώρησε το 2012 για να ενταχθεί στη ΝΔ). Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ο κ. Καμίνης παρέχει, εμμέσως, δείγματα συναινετικού κλίματος έχοντας βλέψεις μητροπολιτικών διαστάσεων στην τοπική Αυτοδιοίκηση και παράλληλα παραπέμποντας στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν ξέρουμε αν θα αποδώσει καρπούς η συνεργασία των δύο αλλά ευχόμαστε να ξεπεραστούν οι όποιες διαφοροποιήσεις των δύο πολιτικών στα θέματα της μετανάστευσης στα πλαίσια της δημοκρατίας και της προόδου.

Πάντως, ο κ. Πλεύρης καλείται να αναλάβει κρίσιμα καθήκοντα, με σημαντικές νομικές και οικονομικές παραμέτρους. Στην απόφαση που υπέγραψε μόλις πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος (Αριθμ. Πρωτ: 87896/23.3.2017) αναφέρονται τα εξής: «Μεταβιβάζουμε στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Πλεύρη του Κωνσταντίνου την άσκηση των αρμοδιοτήτων των άρθρων 1 παρ.1, 3 παρ.1, 4 παρ.1, 5 παρ.4 A περ. α και Β, 6 παρ.1 και 4 και 7 παρ.1 του ΠΔ 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι΄εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων».

http://www.elkosmos.gr/cheri-cheri-kaminis-ke-thanos-plevris-sto-dimo-athineon/

No comments :

Post a Comment