14/03/2017

Ξανακόβονται λεφτά από την Άμυνα για το... «κοινωνικό κράτος».

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑΖΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ 3 ΔΙΣ. ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://isxys.blogspot.com/2017/03/blog-post_402.html ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ... "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΕΝΝΟΥΝ "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΠΡΙΤΩΝ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ.

Η κυβέρνηση θέλει να κοπούν λεφτά απο αυτό που ονομάζει «πρωτογενείς δαπάνες» του ΥΠΕΘΑ για να ενισχύσει αυτό που ονομάζει «κοινωνικό κράτος». Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει.Ομάδα εργασίας του ΥΠΕΘΑ έχει επιφορτιστεί με το να προβεί στην λεπτομερή επισκόπηση αυτών που ονομάζονται «πρωτογενείς δαπάνες του ΥΠΕΘΑ», ώστε το αποτέλεσμα τους να μπει στην συνολική εικόνα των πρωτογενών δαπανών της κυβέρνησης. Ο στόχος σε οτι αφορά το Άμυνας είναι η «ακτινογραφία» του ΥΠΕΘΑ να έχει τελειώσει στα μέσα του καλοκαιριού του 2017. Σκοπός της κυβέρνησης όπως αναφέρεται σε επίσημα έγγραφα είναι να δημιουργηθεί «δημοσιονομικό περιθώριο», να βρεθούν λεφτά δηλαδή, για να ενισχυθούν οι δαπάνες σε άλλα κομμάτια του κράτους, σε τομείς τους οποίους στην κυβέρνηση χαρακτηρίζουν «υψηλής κοινωνικής αποτελεσματικότητας». Αυτοί περιλαμβάνουν την υγεία, την πρόνοια και την απασχόληση. Ποιά είναι τα συμπεράσματα;
Πρώτον οτι η κυβέρνηση και πάλι ψάχνει απεγνωσμένα λεφτά.
Δεύτερον οτι αφού ψάχνει απεγνωσμένα λεφτά και πάλι όλα είναι πιθανά.
Τρίτον, ως πρόβλεψη, οτι και αυτά τα λεφτά που θα «στραγγιστούν» απο τις πρωτογενείς δαπάνες δεν θα κάνουν τίποτα αλλο απο το να μπαλώσουν πρόχειρα τρύπες και τα προβλήματα θα επανακάμψουν χειρότερα.

http://www.armynow.net/apokleistiko-kobontai-lefta-ypourgeio-ethnikhs-amynas-pou-tha-pane/

No comments :

Post a Comment