03/03/2017

Νέο επικαιροποιημένο και συνεχώς ανανεούμενο Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος Ελλάδας–Τουρκίας

Η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, η ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής παραβατικότητας στον αεροναυτικό χώρο του Αιγαίου και το ζήτημα της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο επανέφερε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την σημασία της απόκτησης και διατήρησης στρατιωτικής ισχύος. Ο δε πρόσφατος δημόσιος διάλογος για τα ζητήματα της θητείας και των εξοπλιστικών προγραμμάτων ανέδειξε την άγνοια της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινής γνώμης όσο και εκείνων που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης για τις επιχειρησιακές δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συντακτική Ομάδα της e-Amyna παρουσιάζει το ανανεωμένο Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος, μια βάση δεδομένων που επικαιροποιούνται σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας άρτια, δομημένη και εύκολα προσβάσιμη ενημέρωση για την στρατιωτική ισχύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. Το έργο αποσκοπεί στην ακριβέστερη δυνατή καταγραφή των εκατέρωθεν συντελεστών στρατιωτικής ικανότητας (οπλικά συστήματα, αμυντικοί προϋπολογισμοί, ανθρώπινο δυναμικό) μετά από εκτενή έρευνα και ανάλυση. Το νέο Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος είναι δομημένο με τρόπο ώστε να εξυπηρετεί ακόμα και αναγνώστες μη εξοικειωμένους με τα στρατιωτικά θέματα και περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:
  • Χερσαία Ισχύς με επικαιροποιημένους Πίνακες και πληροφορίες για την οργάνωση του Ελληνικού και Τουρκικού Στρατού
  • Ναυτική Ισχύς με επικαιροποιημένους Πίνακες μετά τον παροπλισμό αριθμού πλοίων του Τουρκικού Ναυτικού
  • Αεροπορική Ισχύς με επικαιροποιημένους Πίνακες και πληροφορίες για όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας
  • Ισορροπία Δυνάμεων στην Κύπρο με επικαιροποιημένους πίνακες και την οργάνωση των κατοχικών δυνάμεων
  • Αμυντικές Δαπάνες και Προσωπικό όπου καταρρίπτεται ο μύθος των «υπέρογκων» ελληνικών αμυντικών δαπανών και παρουσιάζονται τα πραγματικά δεδομένα για το μέγεθος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων
  • Συνέπειες του Πραξικοπήματος όπου παρουσιάζονται κατ΄αποκλειστικότητα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις θεσμικές παρεμβάσεις της τουρκικής κυβέρνησης, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για τη ραγδαία ισλαμοποίηση του τουρκικού στρατεύματος.
Στο τέλος κάθε ενότητας αναγράφεται η ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης. Σημαντικότερη ωστόσο καινοτομία του νέου Ισοζυγίου Στρατιωτικής Ισχύος αποτελεί η προσθήκη ενεργών συνδέσμων μέσα στους Πίνακες όπου η επιλογή (click) ενός οπλικού συστήματος ή κλάσης πολεμικού πλοίου οδηγεί στην αντίστοιχη υψηλής ανάλυσης φωτογραφία, επιτρέποντας την εύκολη αναγνώριση των φίλιων και εχθρικών μέσων.

Διαβάστε το νέο Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος εδώ: https://isozygio.wordpress.com/

No comments :

Post a Comment