21/03/2017

Ρωσία: Θα δημιουργήσει νέα βάση Συρία και θα εκπαιδεύσει Κούρδους; - Διαμαρτυρία προς Ισραήλ για την επίθεση στην Παλμύρα

Πληθαίνουν οι ενδείξεις στην κατεύθυνση της επίτευξης κοινού modus operandi ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία, καθώς η Μόσχα κατέληξε σε συμφωνία με την κουρδική πολιτοφυλακή YPG για την εκπαίδευσή τους και τη χρήση ρωσικής βάσης στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του YPG που μεταδίδει το Reuters και δεν διαψεύδεται από τη Ρωσία. Αν και περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές η κίνηση αυτή αποτελεί game changer καθώς καθιστά σαφές ότι οι Κούρδοι YPG που απολαμβάνουν ήδη τη στήριξη των ΗΠΑ τώρα έχουν και την ενεργό κάλυψη της Ρωσίας. Παράλληλα η παραχώρηση ρωσικής βάσης στην περιοχή Αφρίν στο Βορειοδυτικό Χαλέπι, είναι σαφής ένδειξη παραχώρηση ελέγχου της ευρύτερης περιοχής, κάτι που δεν μπορεί να έχει συμβεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

http://crisismonitor.gr/

Το βίντεο, δείχνει ρωσικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στο κουρδικό κατόνι Αφρίν λίγο μακριά από την πόλη Αζάζ αλλά και τα τουρκικά σύνορα. Υποτίθεται, ότι αυτό ακριβώς επιθυμούσαν να πετύχουν οι Τούρκοι, να αποτρέψουν δηλαδή να ελέγξουν την περιοχή και να αποτρέψουν την ένωσή της με τα άλλα κουρδικά καντόνια. Τώρα δεν μπορούν να κουνηθούν, καθώς εκεί βρίσκεται η Μόσχα, με τη «σφραγίδα» των ενόπλων της δυνάμεων και μάλιστα στο πλευρό των Κούρδων. Το ενδιαφέρον είναι ότι την είδηση της συμφωνίας ανάμεσα στους Ρώσους και τους Κούρδους του YPG την μετέδωσε το Reuters και όχι ρωσικά μέσα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=173696

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Τέλος του φλερτ Μόσχας- Άγκυρας; - Ρωσία: Ποντάρει στην τουρκική αμυντική βιομηχανία!

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Regnum’ αναφέρει ότι ο ρωσικός στρατός πρόκειται να δημιουργήσει μια μόνιμη βάση στη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ρωσική στρατιωτική ηγεσία υπέγραψε συμφωνία με τις κουρδικές «Μονάδες Λαϊκής Προστασίας» (YPG) που ελέγχουν τις κουρδικές περιοχές της Συρίας. Η συμφωνία περιλαμβάνει στρατιωτική εκπαίδευση των κουρδικών δυνάμεων από Ρώσους ειδικούς. Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος των Κούρδων ανταρτών, Ριντούρ Χαλίλ, δήλωσε ότι οι YPG υπέγραψαν με τους Ρώσους συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, παρέχοντας στη Ρωσία στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Αφρίν του συριακού Κουρδιστάν. Πρόσφατα, οι YPG είχαν λάβει την υποστήριξη και στρατιωτικά από τις ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για αυτού τους είδους «τις τρομοκρατικές διασυνδέσεις». Ωστόσο, ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει, σήμερα, τη διάψευση της Ρωσίας για βοήθεια προς τις κουρδικές YPG στη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη του Ισραήλ στη Μόσχα, για να διαμαρτυρηθεί για την ισραηλινή αεροπορική επίθεση κοντά στη συριακή πόλη της Παλμύρας, σύμφωνα δημοσίευμα ρωσικού πρακτορείο ‘Interfax’, τη Δευτέρα, που επικαλείται αξιωματούχο του υπουργείου. «Ο Ισραηλινός πρέσβης Γκάρι Κορέν κλήθηκε για συζητήσεις στο υπουργείο την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε σήμερα ο αξιωματούχος. Τις πρωϊνές ώρες της Παρασκευής τέσσερα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν το συριακό εναέριο χώρο και επιτέθηκαν σε στρατιωτικό στόχο κοντά στην Παλμύρα. Η Συρία είχε ανακοινώσει την κατάρριψη ενός και περιέγραψε το γεγονός ως πράξη επιθετικότητας που βοηθά το Daesh.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment