17.3.17

Οι συνεκπαιδεύσεις με τους Τούρκους να συνεχίζονται κανονικά. Πολεμικά πλοία απο την Ελλάδα και την Τουρκία δίπλα–δίπλα

Πολεμικά πλοία απο την Ελλάδα και την Τουρκία δίπλα – δίπλα με τα πληρώματα να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και την Αθήνα να εξακολουθεί να κοιτάζει ψύχραιμα το Αιγαίο. Στο Αιγαίο τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μπαίνουν σε συναγερμό κάθε φορά που κάποιο τούρκικο σκάφος προκαλεί. Μακριά απο το Αιγαίο όμως η απόφαση της Αθήνας είναι οι συνεκπαιδεύσεις με τους Τούρκους να συνεχίζονται κανονικά.

“POSEIDON 17”: Το ΠΝ συμμετείχε με το ναρκοθηρευτικό ΕΥΡΩΠΗ, στην πολυεθνική Άσκηση ναρκοπολέμου “POSEIDON 17”, στην Μαύρη Θάλασσα. Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και ναυτικές μονάδες από την Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία και την Τουρκία. Η Άσκηση διεξήχθη σε τρεις φάσεις υπό την Διοίκηση του Ναυτικού της Ρουμανίας, με σκοπό την εξάσκηση στις επιχειρήσεις ναρκοπολέμου και στην βελτίωση της συνεργασίας των συμμετεχόντων. Η πρώτη φάση περιελάμβανε την συγκέντρωση πλοίων και προσωπικού στον λιμένα της Κωστάντζας Ρουμανίας, την διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων και την διεξαγωγή κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των Πλοίων και την απενημέρωση (HWU) που έλαβε χώρα στον λιμένα της Κωστάντζας.

“DYNAMIC MANTA 17”: Από την Δευτέρα 13 Μαρτίου έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, το ΠΝ συμμετέχει με την φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και επιτελείς στην μεσαίας κλίμακας ανθυποβρυχιακή Συμμαχική Άσκηση “DYNAMIC MANTA 17”. Η άσκηση διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας υπό την Διοίκηση του Συμμαχικού Ναυτικού Στρατηγείου ALLIED MARITIME COMMAND (MARCOM), στο Νόρθγουντ του Ηνωμένου Βασιλείου. Συμμετέχουν προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από την Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Νορβηγία, και την Τουρκία.

http://www.armynow.net/polemika-ploia-ellada-tourkia/

1 comment :

XXXX. said...

META THN AEΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,ΕΔΩ:
https://isxys.blogspot.com/2017/03/blog-post_264.html
ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ.

"Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και ναυτικές μονάδες από την Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία και την Τουρκία."

ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ-ΡΟΥΜΑΝΟΙ-ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΔΟΞΗΣ ΡΩΣΙΑΣ,ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!!ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΖΙΚΟ...ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟ....ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Justin Ansel «Εκείνοι που γυμνάζονται μαζί ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ και καλά μαζί»!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ.

Υ.Γ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ....ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.!!!ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ..."ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ."

ΧΧΧΧ