28/03/2017

ΓΕΕΘΑ: Ποιές δομές φιλοξενίας εισβολέων διαχειρίζεται, που και με ποιές αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας την 31η Δεκεμβρίου 2016, οι Ένοπλες Δυνάμεις διαχειρίζονταν 45 δομές φιλοξενίας ανά την επικράτεια, στις ακόλουθες περιοχές:
– ν. Λέσβο, ν. Σάμο, ν. Χίο, ν. Λέρο, ν. Κω
– Σκαραμαγκά Αττικής, Σχιστό Αττικής, Ελαιώνα Αθηνών, Ελευσίνα Αττικής, Αγ. Ανδρέας Αττικής, Ραφήνα Αττικής, Μαλακάσα Αττικής, Λαύριο Αττικής (2 Δομές Φιλοξενίας)
– Κυλλήνη Ηλείας
– Οινόφυτα Βοιωτίας, Ριτσώνα Βοιωτίας,  Θερμοπύλες Λαμίας
– Κουτσόχερο Λάρισας, 3ο χλμ Ε.Ο Βόλου-Λάρισας, Κυψελοχώρι Λάρισας, Τρίκαλα
– Δολιανά Ιωαννίνων, Κατσικάς Ιωαννίνων, Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, Κόνιτσα Ιωαννίνων, Φιλιππιάδα Πρεβέζης
– Πέτρα Ολύμπου Πιερίας, Κατερίνη Πιερίας, Γιαννιτσά Πέλλας, Βέροια Ημαθίας,  Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Πολύκαστρο Κιλκίς, Χέρσο Κιλκίς,  Δράμα, Περιγιάλι Καβάλας, Σέρρες
- Σίνδος Θεσσαλονίκης (2 Δομές Φιλοξενίας), Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, Βασιλικά Θεσσαλονίκης, Δερβένι Θεσσαλονίκης, Κορδελιό Θεσσαλονίκης, Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης, Βαϊοχώρι Θεσσαλονίκης, Διαβατά Θεσσαλονίκης, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Στις δομές αυτές την 31η Δεκεμβρίου 2016 απασχολούνταν συνολικά περί τα 250 στελέχη και των τριών Κλάδων.  Επίσης για το 2016, διατέθηκαν με μέριμνα ΕΔ περί τις 9.000.000 μερίδες συσσιτίου (συνολικά περί τα 27.000.000 γεύματα) σε πρόσφυγες/μετανάστες. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ οι σχετικές αρμοδιότητες του ΥΠΕΘΑ καθορίσθηκαν ρητά στον ν. 4368-Α΄ 21/2016 και αφορούν στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη προσφύγων και μεταναστών.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": 27.000.000 Χ 5 ΕΥΡΩ = ; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΚΑΥΣΙΜΑ; ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ, ΚΟΠΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ, ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ.

1 comment :

  1. Anonymous28/3/17 22:24

    Διαπιστώνω ότι γενικότερα υπάρχει μία έλλειψη γνώσης σε γεωγραφία και αριθμητική/οικονομικά και για να καλυφτούν αυτά τα κενά, χρησιμοποιούνται επιχειρήματα συναισθηματικού λόγου όπως προσφυγόπουλα, μίσος, ειρήνη κοκ.
    Παρακάτω θα βρείτε μερικά επιχειρήματα που θα βελτιώσει το ”ανθρωπιστικό” έργο των ΕΔ και της κυβέρνησης γενικά σε σχέση με το κόστος:
    ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
    Στο Πακιστάν , Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κοκ δεν υπάρχει πόλεμος, αλλά και να υπήρχε καμμία εμπόλεμη χώρα δεν συνορεύει με σύννορα της Ευρώπης για να θεωρηθούν πρόσφυγες.
    «Το Πακιστάν έχει αρχίσει την απέλαση όλων των 3 εκατομμυρίων παράνομων Αφγανών μεταναστών σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Η Ύπατη Αρμοστεία συμμετέχει στη διαδικασία επαναπατρισμού πράγμα που αποδεικνύει ότι το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΩΡΑ και ότι όλοι οι «αιτούντες άσυλο» από εκεί είναι ψεύτες».
    http://redskywarning.blogspot.be/2016/09/3.html
    http://www.bbc.com/news/world-asia-37163857
    ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
    Όταν μία 4μελής οικογένεια αγνώστου ταυτότητας και καταγωγής εισέρχεται απρόσκλητη στον Ελληνικό χώρο ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ με λαθραία χρήματα από μία μη εμπόλεμη ζώνη/χώρα, η κυβέρνηση μας έχει αξιολογήσει το κόστος επιβίωσης της στα 450 ευρ + δωρεάν διαμονή, υγειονομική περίθαλψη κοκ = +700 ευρ τελικό κόστος.
    Επειδή η οποιαδήποτε αντιδραστική επιχειρηματολογία εναντίον αυτής της λαθροεποίκισης και άσκοπης σπατάλης δημοσίων πόρων έχει ποινικοποιηθεί μέσω του αντιρατσιστικού νόμου, θα σας απαντήσω λοιπόν με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Άλλωστε είναι η μόνη ανισότητα (οικονομική) η οποία επιτρέπεται από το Ελληνικό Σύνταγμα και δεν έχει ποινικοποιηθεί ακόμα – και ούτε πρόκειται.
    Όταν ένας μισθός στο Μπαγκλαντές για μία 10μελή οικογένεια είναι 20 ευρ τον μήνα, σας προτείνω από τα 700 ευρ κόστος της κάθε οικογένειας στην Ελλάδα, να στέλνετε τα 400 ευρ μέσω ΜΚΟ απευθείας στα ταμεία των χωρών προέλευσης των λαθρομεταναστών. Έτσι το αξιέπαινο ανθρωπιστικό έργο της κυβέρνησης μας θα μπορέσει να βελτιώσει και να σώσει τις ζωές τουλάχιστον 20 οικογενειών (=400 άτομα) με πρακτικό διπλασιασμό των μηνιαίων εισοδημάτων τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ!
    Λαμβάνωτας γνώση τα παραπάνω δεδομένα, αναμένουμε την εκπόνηση σχεδίου επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών προερχόμενοι από:
    - μη εμπόλεμες ζώνες, κατευθείαν στις χώρες τους μέσω των πρεσβειών τους
    - ή από εμπόλεμες ζώνες σε άλλες διπλανές ασφαλείς χώρες (=χαμηλότερο κόστος επιβίωσης) της χώρας προέλευσής τους και στο άμεσο μέλλον θα εξασφαλίσουμε +300 ευρ από κάθε λαθρομετανάστη για να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας ως κράτος.
    ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΝΙΑΖΕΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
    Αλλιώς συνεχίστε το “ανθρωπιστικό” λαθροεποικιστικό σας έργο και απλά προετοιμαστείτε για τα χειρότερα....

    ReplyDelete