26.3.17

Ίδρυση Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας

Στην Αθήνα σήμερα την 25η Μαρτίου 2017 οι κάτωθι υπογράφοντες αποφασίσαμε την ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας με έδρα την Αθήνα του νομού Αττικής.

To Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, αποτελεί τον πρώτο φορέα στην Ελλάδα, ο οποίος έχει ως βασικό σκοπό τη μελέτη, ανάλυση και διάδοση όλων των πτυχών της Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Συγκεκριμένα ασχολείται:
 • Με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν στη δημιουργία και στη προαγωγή του πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Με την ενίσχυση της δημόσιας συνειδητοποίησης και εικόνας του ρόλου της πολιτιστικής διπλωματίας
 • Με την επιμόρφωση και εκπαίδευση στελεχών που υπηρετούν την Πολιτιστική Διπλωματία σε κάθε μορφή.
 • Με την έρευνα και τεκμηρίωση ζητημάτων πολιτιστικής ανάπτυξης και την ευρεία δημοσιοποίησή τους.
 • Με την υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ανάδειξή της σε διεθνές επίπεδο.
 • Με τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, συζητήσεων, εκδόσεων, εκθέσεων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων, καθώς και τη δημοσίευση μελετών και ερευνών συναφών με τους σκοπούς του Ινστιτούτου.
 • Με τη συλλογή, προστασία και διάσωση ιστορικών αρχείων, έργων ή ιχνών του Ελληνικού Πολιτισμού.
 • Με τη θεσμοθέτηση, προκήρυξη και χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων για την προώθηση των δημιουργών και των έργων τους, αλλά και μελετών ή ερευνών συναφών με τους σκοπούς του Ινστιτούτου.
 • Με τη θεσμοθέτηση της απονομής βραβείων και υποτροφιών σε πρόσωπα ή ενότητες προσώπων, που διακρίνονται με το έργο τους στο πεδίο της υπηρεσίας των σκοπών του Ινστιτούτου.
Οι δραστηριότητες του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας αναπτύσσονται, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά, γύρω από τους επόμενους άξονες:
 • Τη δημιουργία αρχείου Πολιτιστικής Διπλωματίας.
 • Tις εκδόσεις συγγραμμάτων, δοκιμίων, μελετών, περιοδικών και άλλων έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων σχετικών με τον προβληματισμό περί την πολιτιστική διπλωματία.
 • Την πολιτιστική τεκμηρίωση.
 • Την επιμόρφωση.
 • Τη μελέτη της οργάνωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων από τη σκοπιά της διάδοσής της με έμφαση στην Διπλωματία.
 • Τη συγκρότηση επιτροπών μελέτης, έρευνας αυτόνομα ή και σε συνεργασία με άλλα νομικά και φυσικά πρόσωπα
 • Τη διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, συζητήσεων, ομιλιών κ.α. και ανάπτυξη νέων τρόπων επαφής με την πνευματική κοινωνία καί τους εκπροσώπους τού πνεύματος της.
 • Την έκδοση και διάθεση εντύπων, φυλλαδίων, περιοδικών, βιβλίων κ.α.
 • Τη παραγωγή και προβολή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο, DVD κ.ά. και χρήση κάθε ηλεκτρονικού και οπτικοακουστικού μέσου και υλικού.
Η ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας υπαγορεύτηκε από την ανάγκη ανασύστασης της Ελληνικής Πολιτιστικής ετερότητας και επαναπροσδιορισμού του εαυτού μας στον κόσμο όχι πλέον με όρους αναπαραγωγής, αλλά δημιουργίας.

Πέτρος Καψάσκης, Κωνσταντίνος Υφαντής, Ιωάννης Παρίσης, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Κωνσταντίνος Λάβδας, Jimmy Jamar, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Φώτης Παπαθανασίου, Τέτα Διαμαντοπούλου, Θωμάς Κινδύνης, Γιοβάννα Καλπαξή, Βύρων Φιδετζής, Φαίη Θειακού, Βασιλεία Κατσάνη, Νικόλαος Περδίκης, Ελένη Ανδρεούδη, Αλεξάνδρα Μαρτζάκλη, Ιωάννα Σιδέρη, Μαρία Φαϊτά, Κωνσταντίνα Μπλάτσου, Μαριάννα Προδρομίδου, Αθανασία Βέρρα, Μιχάλης Διακαντώνης, Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης, Σπύρος Μιχαλόπουλος.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟ-ΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ...ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ, ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ "ΚΟΨΙΜΟ" ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΑ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ. ΕΑΝ ΣΑΣ ΘΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΑΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΚΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΗΘΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ) ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

1 comment :

XXXX. said...

"Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ."

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ....ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ (ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ,ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ....ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ...ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ) ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ....ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ,ΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ,ΒΟΛΕΨΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ(ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΜΠΟΥΤΖ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗ ΠΛΕΥΡΗ!(ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΕΕ;;)....ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΛΕΥΡΗ...ΤΟΣΟ Ο ΥΙΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΒΑΝΑ (ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η ΚΟΡΗ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Ν.Δ Ο ΓΙΟΣ)...ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Χ.ΑΥΓΗΣ....ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΒΟΛΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΒΑΝΑ

http://2.bp.blogspot.com/-EYuA8-94PUo/VErURtq8hsI/AAAAAAAAAN8/0bQ_7mSYsN0/s1600/as.jpg

ΑΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟ ΟΧΛΟ (ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ) ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ" ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ...ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΤΕ Η ΧΩΡΑ....ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΙΓΜΟ ΤΗΣ ΗΛΑΓΡΑΣ (ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΑ) ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑΣ ΑΣΠΑΙΡΟΥΣΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΕΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΙΑ ΧΩΡΑ.!!!

Υ.Γ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA.....ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΛΕΥΡΗ.....ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ "ΑΝΑΧΩΜΑ"..ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ "ΜΠΟΞ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ....ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ OPEN AIR ΤΣΙΡΚΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΧΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑ...ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΟΛΙΤΗ....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΣΤΑΓΕΙΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ.

ΧΧΧΧ.