24/03/2017

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών και πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων. Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της Τετάρτης οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν στα Εξάρχεια και τον Κολωνό τέσσερα μέλη της σπείρας. Πρόκειται για δύο υπηκόους Ιράκ ηλικίας 24 και 30 ετών, ένα 58χρονο υπήκοο Συρίας και ένα 46χρονο υπήκοο Βουλγαρίας. Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που προωθούσε συστηματικά λαθρομετανάστες από τη χώρα μας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αεροπορικώς.

Για την παράνομη διακίνηση και προκειμένου να εφοδιάζουν τους λαθρομετανάστες με ταξιδιωτικά έγγραφα το κύκλωμα είχε εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων χωρών.

Η σπείρα διέθετε δύο παράλληλα οικίες στον Κολωνό όπου απέκρυπτε μεγάλο αριθμό ταξιδιωτικών εγγράφων. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 955 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, μεγάλος αριθμός των οποίων ανήκουν σε σειρά κλεμμένων-απολεσθέντων εντύπων από διάφορες χώρες, γεγονός που καταδεικνύει τη διεθνή δράση του κυκλώματος.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια που εντοπίσθηκε το εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
δύο tablet
ένας εκτυπωτής
ένας θερμοκολλητής
διάφορα εργαλεία παραχάραξης εγγράφων.
Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 6.320 ευρώ, 2.013 δολάρια ΗΠΑ, 5.500 κορώνες Νορβηγίας, 3.060 κορώνες Σουηδίας και 410 λέβα Βουλγαρίας. Κατασχέθηκε επίσης ένα πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.


Σύμφωνα με τις αρχές, από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν μεγάλα χρηματικά ποσά, λαμβάνοντας από τους λαθρομετανάστες, για την παράνομη προώθησή τους, αμοιβή από 3.500 έως 6.000 κατ' άτομο, ενώ η αμοιβή για την προμήθεια των ταξιδιωτικών εγγράφων κυμαινόταν από 600 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με το είδος και τη χώρα προέλευσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

1 comment :

  1. Anonymous24/3/17 14:49

    Κουράγιο, προσεχώς και αράπηδες...

    Η σημαιοφόρος που ξεχώρισε στη μαθητική παρέλαση

    http://www.enikos.gr/society/506362/i-simaioforos-pou-xechorise-sti-mathitiki-parelasi-photo


    12G

    ReplyDelete