29/03/2017

Κύπρος: Το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα στην ευρωζώνη

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου δήλωσε για την οικονομία της Μεγαλονήσου ότι «όλοι οι δείκτες παραγωγικότητας, αποδοτικότητας της οικονομίας είναι σε ψηλά επίπεδα πλέον».  Η Κύπρος, είπε, έχει βγει για τα καλά όχι μόνο από το μνημόνιο αλλά και από την κρίση που τη μάστιζε. «Ήδη οι Οίκοι Αξιολόγησης μάς έχουν θέσει σε μια βαθμίδα πριν την επενδυτική, από εκεί που ήμασταν το 2011 όταν μας υποβάθμιζαν σε βαθμίδες 'σκουπίδια', και έχουμε ένα προϋπολογισμό σχεδόν ισοσκελισμένο, έχουμε το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα στην ευρωζώνη και οι προοπτικές είναι ευοίωνες. Φυσικά, πρόσθεσε υπάρχουν τα προβλήματα, υπάρχει η ανεργία. Είναι όμως πτωτική η τάση της ανεργίας. Έχει πέσει από το 15% στο 12% και υπάρχουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που αντιμετωπίζονται. Μήνα με τον μήνα μειώνονται. Θα θέλαμε να δούμε να μειώνονται πολύ περισσότερο.  Και κατέληξε: «Η Τράπεζα Κύπρου κατάφερε και εξόφληση πλήρως το 11,6 δις ΕLA, αυτό δηλαδή που μας οδήγησε στη γνωστή περιπέτεια τον Μάρτιο του 2013, άρα θεωρούμε ότι η οικονομία μας μπήκε ξανά σε γερές βάσεις, σε πιο υγιείς βάσεις».

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=870234

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ. ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ..."ΣΟΦΟΥ ΛΑΟΥ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ, ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ. ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 18 ΜΗΝΩΝ. ΕΔΩ ...ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ.

Υ.Γ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΟΖ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΕΙ "ΟΙΚΟΠΕΔΑ" ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΟΖ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ...ΓΕΙΤΟΝΕΣ;

2 comments :

  1. Anonymous29/3/17 15:20

    "Υ.Γ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΟΖ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΕΙ "ΟΙΚΟΠΕΔΑ" ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΟΖ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ...ΓΕΙΤΟΝΕΣ;"
    Απὸ http://filonoi.gr/2017/03/28/gia-na-mathainoyme-poioys-hroes-timoyme/:
    Στὴν δίκη Μπελογιάννη ὑπῆρχε ἕνα θῦμα, ποὺ ἐξετελέσθη ὄχι γιὰ τὰ πιστεύω γου, ἀλλὰ γιὰ τὴν ἀποκάλυψη τῆς «Συμβάσεως Cooper».
    Ὁ Δημήτριος Μπάτσης, Νομικὸς καὶ Οἰκονομολόγος στὸ βιβλίο του, τὸ 1947, μὲ τίτλο: « Ἡ βαρειὰ βιομηχανία τῆς Ἑλλάδος», ἀπεκάλυψε τὴν ὕπαρξη τῆς συμβάσεως.
    Μὲ τὴν σύμβαση αὐτήν, ποὺ ὑπεγράφη τὸ 1940 καὶ ἔληξε τὸ 2010, ὅλος ὁ ὑδάτινος ἀλλὰ καὶ ὁ ὑπόγειος καὶ ὑποθαλάσσιος πλοῦτος τῆς χώρας (ὅπως τὰ λεγόμενα «στρατηγικὰ ὀρυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, ἀλουμίνιο, ἄλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, ἀέριο κλπ), ἐτέθησαν ὑπὸ τὴν αἰγίδα ἑνὸς Ἀμερικανικοῦ consortium ἑταιρειῶν!
    Ἡ ἀνανέωσίς της ἐπῆλθε αὐτόματα μὲ τὴν ἔνταξη τῆς χώρας μας ἀπὸ τὸν ΓΑΠ, στὰ μνημόνια…
    Ἡ Ἑλλὰς δὲν μπορεῖ νὰ διαπραγματευθῇ ἡ ἰδία τοὺς φυσικοὺς πόρους της…
    Τὸ δημόσιο χρέος τῆς Ἑλλάδος, ἐμπρὸς στὸ μέγεθος τοῦ ποσοῦ τῶν ἐσόδων, ποὺ θὰ προέκυπταν ἀπὸ ἀντίστοιχο ἀνάπτυξη βιομηχανικῆς δραστηριότητος στὴν Ἑλλάδα, εἶναι μηδαμινό.
    Ὅμως τὰ κυβερνητικὰ κλιμάκια τῶν κυβερνήσεων ἀπὸ τὸ 1940 καὶ μετὰ σιωποῦσαν, ἀφοῦ προέκυπταν ἀνάλογες συμβάσεις μὲ αὐτὴν τὴν λεγομένης COOPER ἢ ἀλλοιῶς τὴν σύμβαση ἐκπροσώπων τοῦ ἑλληνικοῦ δημοσίου μὲ τις ΗΠΑ καὶ τὴν Hugh Cooper & co.
    Ἡ «Σύμβασις Cooper» ἐπεκυρώθη μὲ τὸν Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α/17.02.1940), περὶ κυρώσεως συμβάσεως γιὰ τὴν παραχώρηση ὑδραυλικῆς δυνάμεως Ἀχελώου ποταμοῦ.
    Ἡ γνωστοποίησις λοιπὸν αὐτῆς τῆς συμβάσεως, ἀπὸ πλευρᾶς τοῦ κ. Μπάτση, ἦταν καὶ ἡ ὑπογραφὴ τῆς θανατικῆς του καταδίκης.
    A.A.

    ReplyDelete
  2. H "ΣΥΜΒΑΣΙΣ COOPER" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΝΕΟ-ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.

    http://www.pare-dose.net/4495

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΕΙΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ , ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.

    ΕΣΤΩ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ή ΑΛΛΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ. ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΟΖ.

    Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΑΟΖ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 4ΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ. Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΥ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΑΤΟΥΛΑ ΔΛΔ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ, ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ (ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ) ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ, ΤΑ 12Ν.Μ ΚΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΟΖ ΠΟΥ ΩΣ ΕΝΟΙΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΑΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.

    Υ.Γ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΘΝΙΚΑ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ, ΑΒΛΕΨΙΩΝ, ΑΓΝΟΙΑΣ, ΑΤΟΛΜΙΑΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.

    ReplyDelete