26.3.17

Ο Μπουτάρης ζητά κατάργηση μαθητικής παρέλασης

«Επέτειος εθνική, σημαντική, ωραία μέρα, αλλά κατά την άποψη μου πρέπει να καταργηθεί αυτή η παρέλαση. Να μείνουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα-αντιπροσωπευτικά, γιατί η μεγάλη γίνεται στην Αθήνα και αντί να έχουμε έναν συρφετό διαφόρων συλλόγων, που δεν είναι και το πιο ωραίο θέαμα ο τρόπος που περπατάνε, να κάνουν ένα πανηγύρι σε όλη τη νέα παραλία, να στήσουν χορευτικά, να έχει μουσική, να έχει τραγούδια και να γιορτάζουμε πραγματικά την απελευθέρωση. Αυτό το πράγμα δεν είναι αξιοπρεπές», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης. Ο δήμαρχος εξέφρασε αυτή την άποψη και στη διάρκεια της παρέλασης, όσο βρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων, συνομιλώντας με βουλευτές και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, για τη σύνθεση της παρέλασης, και σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ απάντησε πως «την ίδια γνώμη έχουν και άλλοι, όμως κάποιος πρέπει να βγει και να το πει δημόσια».

AΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΠΩΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ. ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΑΥΤΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟΝ, ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΛΕΟΝ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. ΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΩΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ. ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΙΚΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ; ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ, (ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ) ΑΛΛΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.

1 comment :

Anonymous said...

Από το να βλέπουμε αφγανές με μαντήλες και αλβανοί να γίνονται σημαιοφόροι, χίλιες φορές να καταργηθούν...
Απλά αν καταργηθούν θα ξεχνάμε τι γιορτάζουμε, όχι ότι τώρα το θυμόμαστε:
https://www.youtube.com/watch?v=rlbu9w66L4c