3.3.17

Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών στην Κρήτη

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": " Ώ Ελλάς (ΚΡΗΤΗ), ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;"
ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΩΣ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΣΥΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.

13 συλλήψεις διακινητών λαθρεμπόρων και 131 παράτυπων μεταναστών - Αναμένονται "εκπλήξεις" αναφορικά με τα άτομα που έχουν ή πρόκειται να συλληφθούν Τις τελευταίες δυο ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με στόχο την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινεί παράτυπους μετανάστες κυρίως στα νότια παράλια της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Τσούτσουρα. Η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος συνεργαζόμενη και με άλλες δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας, ασχολείται πολύ καιρό με την υπόθεση στοχεύοντας κυρίως στους εγκεφάλους του κυκλώματος. Συγκεκριμένα στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομική δύναμη του νησιού, οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου και η Ομάδα Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες διωκτικές αρχές της πρωτεύουσας καθώς αντίστοιχη επιχείρηση έγινε και στην Αθηνα. Σύμφωνα με τον απερχόμενο Λιμενάρχη Ηρακλείου και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρη Σαϊτάκη ήδη έχουν γίνει συλλήψεις 13 διακινητών λαθρεμπόρων και περίπου 131 παράτυπων μεταναστών, οι αριθμοί αυτοί όμως είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν άτά τη διάρκεια της ημέρας.

"Πρόκειται για μια επιτυχία", τόνισε ο κ. Σαϊτακης, "που ήρθε ματά την άψογη συνεργασία λιμενικού και αστυνομίας. Μια υπόθεση που δουλεύαμε αρκετές μέρες τώρα". Μάλιστα πριν από λίγο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου έφτασαν με την κλούβα οι πρώτοι συλληφθέντες. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Γιώργος Πικράκης έδωσε συγχαρητήρια στους συναδέλφους του αλλά και στους άνδρες του λιμενικού σώματος για τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: "Οι σημερινές συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα ερευνών που διήρκησαν αρκετές ημέρες. Συγχαρητήρια τόσο στους αστυνομικούς όσο και στους λιμενικούς, οι οποίοι αρκετές ημέρες μακριά από τις ικογένειές τους, εργάζοντας ώστε να έχουμε αυτήν την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση".

http://flashnews.gr/

Άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΟΕΑ) του Λιμενικού συνέλαβαν πριν από λίγο στο Ηράκλειο, τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, έναν Σύρο 29 ετών, τη σύζυγό του, και άλλους τρεις άνδρες. Οι τελευταίοι είχαν σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα, καθώς ο ένας είχε τον ρόλο του υπεύθυνου σίτισης των λαθρομεταναστών και οι άλλοι δύο, ρόλο φυλάκων. Οι άνδρες της αστυνομίας και του λιμενικού, που συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση από τα χαράματα, δεν πίστευαν στα μάτια τους, βλέποντας, να ζουν σε σπηλιές, ανάμεσα σε Τσούτσουρα και Μαριδάκι, στη νότια Κρήτη, περίπου 60 λαθρομετανάστες.Την ίδια ώρα, συνάδελφοί τους, αντίκριζαν σε μάντρα στο Δεμάτι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, άλλους περίπου 70. Ολοι τους κρυμμένοι, εκτελώντας αυστηρές οδηγίες από τους δουλεμπόρους. Ανάμεσα τους, και περίπου 20 παιδιά, από βρέφη έως 12 ετών. Ολοι μεταφέρονται στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου.

http://www.ekriti.gr/

Tο εγκληματικό δίκτυο αποτελούνταν από τέσσερις «πυρήνες», που αναλάμβαναν την υλοποίηση των επιμέρους δραστηριοτήτων σε Αίγυπτο, Κρήτη, Αθήνα και Ιταλία. Οι δράσεις του κάθε «πυρήνα» αφορούσαν – κατά περίπτωση – στην προσέλκυση των ενδιαφερόμενων αλλοδαπών, στη φύλαξη, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και στη διεκπεραίωση των οικονομικών ζητημάτων που αφορούσαν στην παράνομη διακίνηση τους. Τα μέλη του «πυρήνα» της Αιγύπτου αναλάμβαναν τον εντοπισμό υπηκόων, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μετάβαση τους σε χώρες της Ευρώπης και στη συνέχεια αφού τους συγκέντρωναν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τους επιβίβαζαν σε πλοία με τα οποία πραγματοποιείτο αρχικώς η μεταφορά τους στα παράλια της νότιας Κρήτης. Στη συνέχεια αφού συγκεντρωνόταν ικανοποιητικός αριθμός μεταναστών μεριμνούσαν για εύρεση πλοίου μεγάλης χωρητικότητας και την μεταφορά τους στην Ιταλία.

Τα μέλη του «πυρήνα» της Αθήνας, αναλάμβαναν τον εντοπισμό ενδιαφερομένων υπηκόων τρίτων χωρών, τους οποίους και συγκέντρωναν σε χώρους για την προσωρινή διαμονή τους, ενώ στη συνέχεια αφού τους εφοδίαζαν με ακτοπλοϊκά εισιτήρια και με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τους επιβίβαζαν σε πλοίο τη γραμμής από Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.
Τα μέλη του «πυρήνα» της Κρήτης αναλάμβαναν την εύρεση κατάλληλων οχημάτων μεταφοράς και κατάλληλων χώρων προσωρινής διαμονής (οικίες, αποθήκες κλπ), των μεταναστών που είχαν αφιχθεί από την Αίγυπτο και από την Αθήνα, ενώ μεριμνούσαν για τον εφοδιασμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων των μεταναστών που είχαν αφιχθεί από την Αίγυπτο. Στη συνέχεια αφού συγκεντρωνόταν ικανοποιητικός αριθμός ατόμων, τα μέλη του «πυρήνα» της Κρήτης, ύστερα από συνεννόηση με μέλη του «πυρήνα» της Αιγύπτου καθόριζαν το χρόνο και το σημείο άφιξης του πλοίου που θα ερχόταν στα νότια παράλια της Κρήτης από την Αίγυπτο με σκοπό τη μεταφορά των μεταναστών στην Ιταλία.
Τα μέλη του «πυρήνα» της Ιταλίας, ύστερα από συνεννόηση με ηγετικά στελέχη των «πυρήνων» της Αιγύπτου και της Κρήτης, παραλάμβαναν τους μετανάστες που έφταναν ακτοπλοϊκώς στα νότια παράλια της Ιταλίας και ακολούθως τους προωθούσαν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Η αμοιβή που αξίωνε η εγκληματική οργάνωση για τη διακίνηση των αλλοδαπών, ανέρχονταν σε 2.000-4.000 ευρώ, κατ' άτομο, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν διακινούνταν μέσω εξωτραπεζικού δικτύου (μέθοδος Hawala), το οποίο υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 760.000 ευρώ. Από τη συνολική διερεύνηση της υπόθεσης, σε συνδυασμό με τον τρόπο διάρθρωσης και δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, προκύπτει οργανωμένη δομή λειτουργίας της με χαρακτηριστικά διεθνικού δικτύου. Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, δραστηριοποιούνταν συστηματικά τουλάχιστον από το Μάιο του 2016, με διαπιστωμένες, μέχρι τώρα, πέντε περιπτώσεις διακίνησης αλλοδαπών.

Συνελήφθησαν δεκαεννέα (19) άτομα και συγκεκριμένα, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 46, 40, 27, 26 ετών και δεκατέσσερις αλλοδαποί (εννέα υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας από 17 έως και 38 ετών, τρείς υπήκοοι Συρίας ηλικίας 29, 31 και 24 ετών, 37χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και 29χρονος υπήκοος Πακιστάν). Στους ημεδαπούς συλληφθέντες περιλαμβάνεται ακόμη 47χρονος Αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κρήτης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διευκόλυνση παράνομης εισόδου, εξόδου ή μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, κατ΄ επάγγελμα τέλεση πλαστογραφίας, παραβάσεις περί όπλων και παράνομη βία. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Ηρακλείου ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος και οι ενδεχόμενες διασυνδέσεις του με άλλα ομοειδή δίκτυα. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες σε οικίες, αποθήκες και σε σπήλαιο ορεινής περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, βρέθηκαν συνολικά (113) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Τουρκίας, Αιγύπτου, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Πακιστάν, Παλαιστίνης, Σομαλίας και Συρίας. Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 3 πιστόλια και 4 κυνηγετικά όπλα,
• 3 γεμιστήρες και φυσίγγια,
• ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet),
• 2 φορητοί ασύρματοι και συσκευή πλοήγησης (GPS),
• 54 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας,
• κοσμήματα και αντικείμενα πιθανόν αρχαιολογικού ενδιαφέροντος,
• χάρτης της Κρήτης με σημειωμένες τοποθεσίες,
• 2 καταγραφικά μηχανήματα,
• 4 φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων,
• ζεύγος κιάλια,
• αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ολόκληρα εισιτήρια,
• κάρτες και βιβλιάριο διαφόρων τραπεζικών καταστημάτων,
• διάφορα έγγραφα δημοσίων υπηρεσιών και αποδείξεις συναλλαγών,
• 7.460 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
• 7 οχήματα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ. ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ  ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΥΜΝΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΛΕΟΥΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΟ ...ΓΥΘΕΙΟ.

2 comments :

Anonymous said...

Γνωστοί πολιτικοί του νησιού είναι από πίσω σίγουρα, ξέρεις αυτοί που υπερασπίζονται εμπόρους ναρκωτικών και βγάζουν απ΄'τη φυλακή δολοφόνους, οπότε όπως καταλαβαίνεις κανείς δεν θα τους πειράξει!


12G

Anonymous said...

Ομαδική απέλαση των λαθρομεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, με έξοδα των 13 συλληφθέντων διακινητών και χορήγηση εφάπαξ ποσού σε κάθε λαθρομετανάστη (πχ 4.000 ευρ έκαστος), μέσω των εισοδημάτων ή των περιουσιακών στοιχείων των διακινητών (πχ δήμευση περιουσίας).
ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ" ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!
Το θέμα είναι ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτό κάθε φορά....
Ας εφαρμοστούν τα παραπάνω οικονομικά μέτρα και να δούμε πόσος αλληλέγγυος "ανθρωπισμός" θ΄απομείνει!