28/03/2017

Σκόπια: Ο Γκιόργκε Ιβάνοφ διόρισε τον Ζόραν Ιβάνοφ νέο διευθυντή στην Υπηρεσία Πληροφοριών - Οι αστυνομικοί θα μηνύσουν το κράτος, εάν δεν πληρωθούν οι υπερωρίες τους

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκε Ιβάνοφ διόρισε τον Ζόραν Ιβάνοφ ως νέο διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών, αντικαθιστώντας τον Νάκε Τσούλεφ, του οποίου η θητεία έληξε. Ο νέος διευθυντής μέχρι σήμερα υπηρετούσε από το 2009, ως επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών στο πλαίσιο της στρατιωτικής ασφάλειας και πληροφοριών. Είναι επαγγελματίας του στρατού και έχει εμπειρία μάχης από τις διεθνείς αποστολές του στρατού στο εξωτερικό. Ο τρέχων διευθυντής Νάκε Τσούλεφ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας θα εξακολουθήσει να αποτελεί μέλος της επαγγελματική σύνθεσης της Υπηρεσίας Πληροφοριών σε συνεργασία με τον νεοδιορισθέντα διευθυντή συνεχίζοντας τη διαδικασία μετασχηματισμού της Υπηρεσίας Πληροφοριών, αποστολή της οποίας θα είναι η συλλογή στοιχείων για ενημέρωση, την άμυνα, την κρατική προστασία, την εθνική ασφάλεια και την προώθηση των συμφερόντων του κράτους στο εξωτερικό.

Την περίοδο αυτή που πραγματοποιούνται συνεχώς διαδηλώσεις τις οποίες εποπτεύουν τα σώματα ασφαλείας, φυλάσσουν τα κυβερνητικά κτήρια και παρευρίσκονται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, έχει ως συνέπεια να εργάζονται σε υπερωρίες οι οποίες δεν πληρώνονται από κράτος. Η Ανεξάρτητη ένωση αστυνομικών βρίσκεται σε κινητοποίηση προκειμένου να πληρωθούν οι υπερωρίες των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας. Ήδη, το 90% των υπαλλήλων έχουν καταφύγει στα δικαστήρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται σημειώνει το δημοσίευμα. Το κράτος χρωστά στους υπαλλήλους των σωμάτων ασφαλείας υπερωρίες μιας δεκαετίας, τα οποία είναι περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Ένωση των Αστυνομικών το ποσό αυτό θα μπορούσε να διπλασιασθεί την επόμενη περίοδο.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment