12/03/2017

Οι ΗΠΑ ζητούν ενίσχυση του ρόλου της βάσης της Σούδας

Η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και η βάση της Σούδας ήταν το επίκεντρο συνάντησης του υποδιοικητή των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ.

Η ανακοίνωση απο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνας: "Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο γραφείο του, με τον Υποδιοικητή της Διοίκησης των Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη (Deputy Commander of United States European Command-DCOM EUCOM), USAF Lt. General Timothy M. Ray, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 9 έως τις 10 Μαρτίου 2017. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της. Ειδική αναφορά έγινε στην στρατηγική σημασία της βάσης της Σούδας και στις ευκολίες που αυτή παρέχει στις συμμαχικές δυνάμεις, καθώς και στις συνεκπαιδεύσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ. Επίσης, ο DCOM EUCOM συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος."

1 comment :

  1. Anonymous12/3/17 19:31

    Κι εμείς ζητάμε ενίσχυσή της παρουσίας τους στο αιγαίο και χαλιναγώγηση των τουρκικών ορέξεων διότι είμαστε κουράδες και δεν μπορούμε να κάνουμε τα αυτονόητα μόνοι μας!


    12G

    ReplyDelete