8.3.17

Η «προοδευτικότητα» συνεχίζεται… Κυκλοφόρησε η πρώτη "διαφυλική" κούκλα για παιδιά

Χωρίς καμμία έκπληξη διαβάσαμε σε “προχωρημένους” και πολιτικά ορθούς ιστοτόπους πως “κάθε χρόνο, για το New York Toy Fair, οι εταιρείες παιχνιδιών κάνουν απόβαση στο Μανχάταν, για να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα. Στο Jacob Javits Center, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της βιομηχανίας παιχνιδιών μαζεύονται για να δουν τα τελευταία gadgets, τις τελευταίες κούκλες και φιγούρες. Είναι μια εκδήλωση που μπορεί να σε κάνει να νοσταλγήσεις την παιδική του ηλικία, αλλά και να σε κάνει να τα χάσεις με την εικόνα των χιλιάδων πλαστικών παιχνιδιών που γυαλίζουν κάτω από τα εκτυφλωτικά φώτα.

Υπάρχουν πολλές πριγκίπισσες και πολλοί υπερήρωες που μπορεί να δει κανείς, αλλά φέτος η Tonner Doll Company παρουσίασε μια κούκλα βασισμένη στην Jazz Jennings, μια διαφυλική (ή transgender, αν προτιμάτε) έφηβη και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, που έχει αναδειχτεί σε celebrity του Instagram. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η πρώτη mainstream κούκλα που βασίζεται σε μια τρανς γυναίκα. Η φωτογράφος Samantha Friend, που καταγράφει θεματικά πάρκα, καθώς και διάφορα θαυμάσια παιχνίδια και αντικείμενα φτιαγμένα από πλαστικό, πήγε στο φεστιβάλ για να φωτογραφίσει τη συγκεκριμένη κούκλα, ένα πραγματικά μεγάλο βήμα για την τρανς κοινότητα, αλλά και για να αποτυπώσει την περίεργη φύση αυτής της ετήσιας εκδήλωσης… ”

Σπεύσατε να πάρετε την κούκλα /ο για το παιδί σας, αμέσως. Μη σας πούνε και ρατσιστές… Αναμένουμε και τη δημιουργία του πρώτου εγχειριδίου” πως να δείξετε στο παιδί σας το σωστό δρόμο ” για να ολοκληρωθεί η προπαγάνδα του” δικαιωματισμού “…

http://www.elkosmos.gr/

No comments :