5.3.17

Ο Μουζάλας έφερε την κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού να ...επιθεωρήσει τους πρόσφυγες!

Αυτούς που μας στέλνει με σύστημα και απειλές η ίδια η Τουρκία τους επισκέφθηκε στο Σχιστό η Μπαχάρ Γιλντιρίμ, συνοδεία Τούρκων διπλωματών για να δει πως τους φερόμαστε -Ο πατέρας της πριν από ένα μήνα αμφισβητούσε δημόσια το καθεστώς για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο! Την ακατανόητη απόφαση να επιτρέψουν στην κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας να επισκεφθεί και να... επιθεωρήσει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό έλαβε η κυβέρνηση. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ, κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σχιστό, περιηγήθηκε στους χώρους του κέντρου υποδοχής προσφύγων και σχεδόν... επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την Καθημερινή, συνοδευόταν από επιτελείο του τουρκικού προξενείου και μέλη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, συνομίλησε με οικογένειες προσφύγων και τους μοίρασε δώρα και γλυκά. Μαζί με την κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού βριισκόταν και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ ξεναγήθηκε στους χώρους όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, είδε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου και συνομίλησε με κάποιους από τους υπεύθυνους του χώρου, λες και έλεγχε αν ο χώρος φιλοξενίας λειτουργεί καλά.

Το αίτημα να επισκεφθεί η κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση μέσω της διπλωματικής οδού. Παραμένει ωστόσο άγνωστο και μοιάζει ακατανόητο γιατί επετράπη η επίσκεψη στους πρόσφυγες που μας στέλνουν οι Τούρκοι, την ώρα που η Άγκυρα προκαλεί και απειλεί την Αθήνα με ακόμη περισσότερες... καραβιές προσφύγων και μεταναστών. Αν μη τι άλλο, τόσο η επίσκεψη της κόρης του πρωθυπουργού της Τουρκίας όσο και η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτραπεί στην Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ να επιθεωρήσει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων με... ξεναγό τον Γιάννη Μοουζάλα, μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έχει σύρει πολλές φορές το χορό των προκλήσεων, ενώ μόλις πριν από ένα μήνα είχε φτάσει να αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα 130 βραχονησίδων στο Αιγαίο!

http://www.protothema.gr/greece/article/659473/o-mouzalas-efere-tin-kori-tou-tourkou-prothupourgou-stous-prosfuges/

Κύριε Μουζάλα
1. Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι η Τουρκία με τέτοιες ενέργειες προσπαθεί να δείξει ότι μας ελέγχει για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τους μετανάστες και ότι επιχειρεί να αναγορευθεί έτσι συμβολικά σε προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων;
2. Από πότε τα παιδιά …αρχόντων… αναγορεύονται σε επίσημες προσωπικότητες διεθνούς κύρους, για να τυγχάνουν κυβερνητικής συνοδείας υπουργού;
3. Εάν θέλατε να δείξετε αβρότητα θα μπορούσε να ανατεθεί σε κάποιον εκπρόσωπό σας να τους συνοδεύσει, όχι εσείς ο ίδιος, ο Υπουργός. Θα μπορούσατε να την δεχθείτε μετά στο γραφείο σας για μία εθιμοτυπική επίσκεψη.
4. Τα κέντρα φιλοξενίας τα έχουν επισκεφθεί εκπρόσωποι διεθνών θεσμικών φορέων καθώς και θεσμικών φορέων και οργανισμών της χώρας μας και δεν σας είδαμε να δείχνετε ανάλογη ευαισθησία Όχι μόνο εσείς αλλά και οι άλλοι αρμόδιοι λειτουργοί του υπουργείου σας. Αντίθετα τους αγνοήσατε.
5. Ευτελίζετε την χώρα μας με τέτοιες …ασπόνδυλες συμπεριφορές και σας γελοιοποιούν για τον τρόπο που ενασκείτε το λειτούργημά σας σε μία Δημοκρατία.

Υποναύαρχος (ε.α), ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ. Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

No comments :