02/03/2017

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος χτύπησε δίκτυο κλοπής Bitcoins

Δίκτυο κλοπής Bitcoin το οποίο συγκροτούσαν τρεις εταιρίες με έδρα στην ΕΕ εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελίες Ελλήνων που είχαν πέσει θύματα κλοπής κατά τη διάρκεια εκτέλεσης συναλλαγών. Οι τρεις εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, που εδρεύουν στο εξωτερικό, υπέκλεψαν χρήματα από τους Έλληνες κατά διάρκεια συναλλαγών σε online ανταλλακτήριο εικονικών – ψηφιακών νομισμάτων (Bitcoin). Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της απάτης με υπολογιστή.Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες Ελλήνων, που έπεσαν θύματα απάτης και συκοφαντικής δυσφήμησης από άγνωστους δράστες, οι οποίοι παρεμβάλλονταν κατά τη διάρκεια συναλλαγών – αγοραπωλησιών ψηφιακών εικονικών νομισμάτων, σε διαδικτυακό ανταλλακτήριο, που εδρεύει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά από συνεργασία με αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε την εμπλοκή των τριών εταιριών του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η έρευνά της για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι όταν αγοράζουν, κατέχουν ή ανταλλάσσουν εικονικά – ψηφιακά νομίσματα, σε διαδικτυακά ανταλλακτήρια, όπως:
-Ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών, καθώς οι πλατφόρμες αυτές δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και ορισμένες από αυτές έπαυσαν να λειτουργούν ή κατέρρευσαν.
-Η αξία ενός ψηφιακού-εικονικού νομίσματος μπορεί να αλλάξει δυναμικά, είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη και είναι δυνατό ακόμη και να μηδενιστεί.
-Το ψηφιακό πορτοφόλι αποθήκευσης των συγκεκριμένων εικονικών νομισμάτων μπορεί να υποκλαπεί, ενώ η ανάκτηση του κλειδιού ή του κωδικού πρόσβασης του καθίσταται τεχνικά ιδιαίτερα δυσχερής έως και αδύνατη.

http://crisismonitor.gr/2017/03/i-dioxi-ilektronikou-egklimatos-chtypise-diktyo-klopis-bitcoins/

3 comments :

  1. Anonymous2/3/17 19:02

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΜΟΥΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ!ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙ,ΚΩΔΙΚΟ 'Η ΠΕΣΕΙΣ ΘΥΜΑ ΚΛΟΠΗΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΠΤ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΟΡΦΩΝ "ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ".

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ", ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΣΧΕΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ (π.χ ΦΩΤΟ), ΕΝΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΑΛΛΩΝ ΦΩΤΟ ΚΙ ΟΛΕΣ ΖΙΠΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑ BACKUP ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΩΔΙΚΟ USB η ΑΛΛΗ ΦΟΡΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ.

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ...ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΝΑ ...ΜΟΤΙΒΟ, ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΚΩΔΙΚΩΝ. Κ.Λ.Π

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΕΚ ΝΕΟΥ.

    ΠΑΡΑΝΟΙΑ... ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous2/3/17 19:34

    ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ Ή ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΑΡΧΕΙΑ.ΑΛΛΑΖΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ.ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν'ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete