22.3.17

Ο Παπαστράτος ρίχνει 300 εκατ. στην Ελλάδα για παραγωγή ηλεκτρονικού τσιγάρου

Η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος Philip Morris ανακοίνωσε την δημιουργία εργοστασιακής μονάδας για την παραγωγή του νέου προϊόντος iQOS. Το IQOS είναι ένα από τα τέσσερα προϊόντα της Philip Morris International που δεν περιλαμβάνουν καύση και που απευθύνονται στις ανάγκες και διαφορετικές προτιμήσεις των ενήλικων καπνιστών. Είναι ένα θερμαινόμενο καπνικό προϊόν που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014 και αναμένεται ως τα τέλη του 2017 να βρίσκεται σε περισσότερες από 30 χώρες. Από το 2008, η ΡΜΙ έχει προσλάβει περισσότερους από 400 επιστήμονες και ειδικούς και έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη και την επιστημονική τεκμηρίωση. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για την τεκμηρίωση της δυνατότητας μειωμένου κινδύνου του IQOS είναι πολύ ενθαρρυντικά και η εταιρία διαθέτει ελεύθερα την επιστημονική της μεθοδολογία και τα ευρήματά της για ανεξάρτητο έλεγχο και επαλήθευση από τρίτους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία η επένδυση αποτιμάται στα 300 εκατ. και θα πραγματοποιηθεί στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η νέα μονάδα υπολογίζεται ότι σε πλήρη επάνδρωση θα απασχολεί 100 άτομα και αναμένεται να είναι λειτουργική στο τέλος του έτους. Πρόκειται για το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και την Ελβετία, που θα παράγει το συγκεκριμένο στικ. Για τη Philip Morris η διεθνής αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι ταχέως αναπτυσσόμενη και αντιπροσωπεύει την προσπάθεια της εταιρίας για τη διάθεση καλύτερων ποιοτικά και το δυνατών λιγότερο επιβλαβών προϊόντων στην αγορά. Με την ολοκλήρωσή της, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης για την κατασκευή των νέων παραγωγικών μονάδων, ενώ οι πρώτες νέες μηχανές θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο. Η πρώτη παραγωγή των ράβδων καπνού θα ξεκινήσει σε μόλις 10 μήνες από σήμερα. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης στην Ελλάδα θα παράγονται ετησίως 20 δισ. ράβδοι καπνού.

Με τη νέα επένδυση, η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα από τα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές. Σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, η Παπαστράτος στηρίζει ουσιαστικά την απασχόληση, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας. Οι θέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει ήδη η Παπαστράτος αλλά και τις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του IQOS. Η επένδυση είναι ζωτικής σημασίας και για την ελληνική καπνοκαλλιέργεια, καθώς συμβάλλει στη διασφάλιση του μέλλοντος χιλιάδων καπνοκαλλιεργητών. Η Philip Morris International και η Παπαστράτος συνεχίζουν να απορροφούν και να εξάγουν σε όλο τον κόσμο ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου, τα οποία θα καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό στο χαρμάνι και των νέων ράβδων καπνού. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, η νέα επένδυση δίνει ανάσα αισιοδοξίας στην κοινωνία. Η Ελλάδα αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα διεθνή αγορά που αναμένεται να αναπτυχθεί με μεγάλη ταχύτητα. Σημειώνεται ότι από το 2003 η Philip Morris International και η Παπαστράτος έχουν ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.

http://crisismonitor.gr/

No comments :