19/03/2017

Ο απολογισμός του Π.Ν. για το προσφυγικό το 2016

"Στο πλαίσιο συμβολής στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, η εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού στις δομές φιλοξενίας έχει περιοριστεί κατά βάση στην Αττική λόγω της κύριας δραστηριοποίησης του Κλάδου σε αυτήν την περιφέρεια. Συγκεκριμένα στο ΠΝ έχει ανατεθεί σε καθημερινή βάση ο συντονισμός, η σίτιση και η υγειονομική περίθαλψη 3.400 ατόμων στην περιοχή του Σκαραμαγκά καθώς και 325 ατόμων στην περιοχή του Λαυρίου. Επιπροσθέτως σιτίζει σε καθημερινή βάση 1.990 άτομα στην περιοχή του Ελαιώνα, 1.200 άτομα στην περιοχή του Σχιστού, καθώς και 621 άτομα στην περιοχή του Λαυρίου. Τέλος, επιμελείται σε καθημερινή βάση της υγειονομικής περίθαλψης 194 ατόμων στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα και 743 ατόμων στην περιοχή της Λέρου. Επίσης, το ΠΝ συμμετέχει με εν πλω μονάδες του, στις επιχειρήσεις Έρευνας-Διάσωσης, με σκοπό τον εντοπισμό και τη διάσωση "προσφύγων", οι οποίοι έχουν ναυαγήσει στην προσπάθειά τους να μεταβούν από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά."

Πόσο ακόμα θα μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού / προσφυγικού υποκαθιστώντας μια σειρά απο άλλες υπαρκτές και αρμόδιες κρατικές δομές; Το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με οικονομικά ζητήματα των Ε.Δ., αλλά κυρίως με την επιβάρυνση του ανθρώπινου παράγοντα ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι στα όρια του. Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε μόνιμο συναγερμό στο Αιγαίο για τις μεταναστευτικές / προσφυγικές ροές, αλλά και οι υπηρεσίες του Π.Ν. στην ξηρά καθημερινά δίνουν τεράστιο αγώνα. Και φυσικά αυτη η επιβάρυνση έρχεται να προστεθεί στην ήδη υψηλή ετοιμότητα των στελεχών του Π.Ν. λόγω των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο για τις οποίες σύμφωνα με όσα έχουν δεί το φως της δημοσιότητας αναμένεται η κλιμάκωση τους. Σε κάθε περίπτωση οι αριθμοί απο τον λεπτομερή απολογισμό για το 2016 που δημοσιοποίησε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ζαλίζουν.

http://www.armynow.net/prosfygiko-polemiko-nautiko-apologismos/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΥΣΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ, (ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ..."με σκοπό τον εντοπισμό και τη διάσωση". ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ "ΔΙΑΣΩΣΗΣ" ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΣΗΣ/ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ..."ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ" ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ...ΝΑΥΓΗΣΑΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ ΟΠΟΥ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΠΛΟΙΑΡΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΤΩΝΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΛΑΛΑΖΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΧΑΡΑ, ΣΤΕΛΕΧΩΝ Μ.Κ.Ο, ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΥΠΗΡΞΕ. "ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ" ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ. ΟΛΟΙ.

3 comments :

  1. Anonymous19/3/17 16:22

    Έχει κάποιος υπόψιν του κανένα καλό βιβλίο για τα περί ελληνικής θρησκείας? Πέραν το του Παν. Μαρίνη.


    12G

    ReplyDelete
  2. 1 ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΧΙ. ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ (ΔΕΝ) ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΞΑΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
    1) ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΩΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ.
    2) Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ "ΝΕΡΑ".
    3) ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ "ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ" , ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ.
    4) ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ή ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑΝ ΕΝΤΡΥΦΩΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    5) Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΗ Η ΟΜΗΡΙΚΗ, ΑΛΛΗ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ , ΑΛΛΗ Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟ-ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ, ΜΟΝΟΝ ΕΙΚΑΣΙΕΣ (ΣΟΒΑΡΕΣ ή ΜΗ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

    6) Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΙΣΩΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous19/3/17 18:52

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ο Πλούταρχος δεν λέει αρκετά για να με καλύψει, εξ ου και ψάχνω μεταξύ σύγχρονων συγγραφέων που τυχόν έχουν συνδυάσει όλα στα οποία αναφέρεσαι Ισχύς. Όσων αφορά τη μυθολογία, κι αν έχω διαβάσει την πεντάτομη Ωγυγια τρεις φορές δεν έχω καλυφθεί.

    ΧΧΧΧ η ατάκα "τα βιβλία σε βρίσκουν" με βρίσκει απολύτως σύμφωνο αφού κάτι χρόνια πριν, βρήκα παραπεταμενο στο δρόμο "την ιστορία του χριστιανισμου" όπου το περιμαζεψα, το διάβασα και έβγαλα πολύτιμα συμπεράσματα.! Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.

    12G

    ReplyDelete