21/03/2017

Η Κίνα διαλύει το 1/4 των μονάδων του Στρατού

Οι θέσεις των σωμάτων στρατού της Κίνας, αλλά και η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση φαίνονται ξεκάθαρα στον χάρτη από την South China Morning Post.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της South China Morning Post, η Κίνα σκοπεύει να διαλύσει 5 από τα 18 σώματα στρατού της χώρας. Αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης των ένοπλων δυνάμεων της χώρας, και την μετατροπή τους σε μια ικανότερη και πιο ευέλικτη πολεμικη μηχανή. Η λογική πίσω από την διάλυση των 5 σωμάτων στρατού είναι πως αυτά πλέον δεν απαιτούνται, μετά τον εκσυγχρονισμό και την εισαγωγή πλήθος σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Για δεκαετίες η Κίνα βάσιζε την στρατιωτική της ισχύ της σε πολυάριθμο στράτευμα, αλλά πλέον η εισαγωγή υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων έχει κάνει αυτή την τακτική άνευ ουσίας.

Η μείωση των σωμάτων του στρατού θα επηρρεάσει τουλάχιστον 200.000 στρατιωτικούς, αλλά θεωρείται πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα απορροφηθούν από άλλους σχηματισμούς ή θα καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της Αεροπορίας και του Ναυτικού της Κίνας. Φυσικά οι μειώσεις στο στράτευμα δεν χαροποιούν ιδιαίτερα την στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Σε ότι αφορά την νεα δομή του στρατού, πιθανολογείται πως από την αναδιάρθρωση μπορεί να την «γλυτώσει» το 16ο Σώμα, που βρίσκεται στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα, κι αυτό λόγω της αυξημένης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην κορεατική χερσόνησο. Μια άλλη πιθανότητα είναι η «συγχώνευση» του 16ου με το 40ο.

https://www.ptisidiastima.com/china-to-cut-army-units/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Δραματική αύξηση στις κινεζικές δυνάμεις Πεζοναυτών

No comments :

Post a Comment