06/02/2017

Στον Πειραιά το αντιτορπιλικό USS Laboon - Στη Σούδα το USS George Bush

Στον Πειραιά βρίσκεται ελλιμενισμένο απο την Κυριακή το πρωί το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Laboon DDG58. To USS Laboon ειναι ένα απο τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το αεροπλανοφόρο George H. W. Bush το οποίο θα βρίσκεται στη Σούδα απο τις 6 Φεβρουαρίου. Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού, USS George H.W. Bush (CVN-77) το οποίο υποστηρίζει επιχειρήσεις του 5ου και 6ου Στόλου στη Μεσόγειο αναμένεται να καταπλεύσει τις 6 Φεβρουαρίου. Το Laboon πέρασε τους τελευταίους πέντε μήνες να διεξάγει εντατικές ασκήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την ανάπτυξη του στη Μεσόγειο. Αυτη η προετοιμασία σημαινει οτι το Laboon και ο στόλος του GHWBCSG είναι σε θέση να εκτελέσουν πολλαπλές αποστολές ανά την υφήλιο. Η ανάπτυξη είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης περιστροφής των δυνάμεων των ΗΠΑ που υποστηρίζει λειτουργίες ασφάλειας στη θάλασσα και σε διεθνή ύδατα σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα μάχης GHWBCSG αποτελείται από το προσωπικό της CSG-2, το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush (CVN 77), εννέα Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, το προσωπικό της Αεροπορικής Πτέρυγας Αεροπλανοφόρου Carrier Air Wing (CVW) 8, τη Μοίρα καταδρομικών (DESRON- 22) που αποτελείται από τα αντιτορπιλικά USS Laboon και το USS Truxtun (DDG 103), και τα καταδρομικά USS Philippine Sea (CG 58) και USS Hue City (CG 66).Το εν λόγω αντιτορπιλικό είναι απο τα πρώτα κλάσης Arleigh Burke που ναυπηγήθηκαν, με το συγκεκριμένο να έχει κατασκευαστεί το 1993 στα Bath Iron Works και να αποτελεί μέρος του στόλου απο το 1995. Έχει πάρει το ονομα του απο τον αξιωματικό-ιερέα John F. Laboon που πήρε μέρος τόσο στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και το πόλεμο του Βιετνάμ.Έχει μήκος 154 μέτρα ,πλάτος 20 και βύθισμα 9.4 . Έχει 4 τουρμπίνες General Electric LM 2500-30 συνολικής ισχύος 100.000 ιππων που του δίνουν δυνατότητα να πλέει με ταχύτητα πάνω απο 30 κόμβους.Το πληρωμα του αποτελείται απο 280 αξιωματικούς και υπαξιωματικους.

Κατέπλευσε με την συνοδεία 4 ρυμουλκών στην προβλήτα Κ14 της Σούδας το αεροπλανοφόρο USS George Bush. Τα περίπου 6.000 άτομα που επιβαίνουν στο πλοίο θα μείνουν για αναψυχή στα Χανιά μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, οπότε θα αποπλεύσουν για επιχειρήσεις – κυρίως κατά του ISIS – σε Μέση Ανατολή και Λιβύη. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που θα καταπλεύσει το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο στην Σούδα. Πρόκειται για το 10ο και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 και έλαβε το όνομα του από τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ που ήταν χειριστής μαχητικών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με πλήρωμα 3.500 άτομα και επιπλέον 2.500 για την αεροπορία, μήκος σχεδόν 333 μέτρα, και εκτόπισμα 100.000 τόνων, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως. Το USS George H.W. Bush (CVN-77) φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60Η ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 30 κόμβων χάρις τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει με ικανότητα αδιάκοπης λειτουργίας επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται ο κατάπλους ακόμα ενός αεροπλανοφόρου στη Σούδα.

Vid: A Short Walk Aboard Aircraft Carrier USS George H.W. Bush As Strike Group Leaves For Deployment

No comments :

Post a Comment