06/02/2017

Ευρωπαϊκή άμυνα με τέσσερις χώρες εισηγείται η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ. Η ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΕΞΩ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ. "ΜΕΤΩΠΟ" ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ. "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ. "ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ" ΕΛΕΓΑΝ. ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΑΝ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΜΥΝΗΣ. ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ; ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΠΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ... ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Ιl Messaggero» η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι αναφέρεται σήμερα στη δυνατότητα ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας ανάμεσα σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία. «Ο πυρήνας των χωρών που κινήθηκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την κοινή άμυνα -δηλαδή Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία- πρέπει να επεξεργασθεί ενισχυμένες συνεργασίες οι οποίες να προάξουν ακόμη περισσότερο τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Η περαιτέρω επένδυση των χωρών αυτών προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα παρακινήσει θετικά και τις υπόλοιπες», υπογραμμίζει η Πινότι. Η Ιταλίδα υπουργός δηλώνει αισιόδοξη πως η συμφωνία συνεργασίας της Ιταλίας με τη Λιβύη θα μειώσει τα μεταναστευτικά ρεύματα, και δηλώνει πως «όσοι ζητούν να εφαρμοσθεί ναυτικό μπλόκο, λαθεύουν». «Όλες οι δυνάμεις που αντιτίθενται στην παράτυπη μετανάστευση, θα έπρεπε να στηρίξουν το σχέδιο αυτό και να μας βοηθήσουν», προσθέτει η Ρομπέρτα Πινότι.

Παραδέχεται, βέβαια, πως «είναι μη ρεαλιστικό να πιστεύει, κανείς, ότι θα περάσουμε από 181.000 μετανάστες και πρόσφυγες του 2016, σε μηδενικό αριθμό», αλλά εκτιμά ότι «μια δραστική ή τουλάχιστον σημαντική μείωση είναι εφικτός στόχος». Τονίζει, επίσης, ότι «περιμένει να δοθεί χέρι βοήθειας τόσο από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όσο και από μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Σχετικά με την πρόσφατη επαναλειτουργία της ιταλικής πρεσβείας στην Τρίπολη, τέλος, η υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τζεντιλόνι υπογραμμίζει: «Δείξαμε θάρρος, είμαστε η πρώτη χώρα η οποία έκανε το βήμα αυτό. Το συγκεκριμένο άνοιγμά μας στον διάλογο δεν αφορά μόνον την Τρίπολη αλλά ολόκληρη τη Λιβύη».

ΑMΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous6/2/17 14:39

    Τι άμυνα και τι σύνορα...
    Ο καταληψίας πρωθυπουργός του χώρου χωρίς σύνορα, ευχαριστημένος με την εφαρμογή του σχεδίου αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού με λαθροεισβολείς, είπε να ξεσκάσει και πήγε οικογενειακά για σαββατοκύριακο στην ντισνεϋλάντ!
    Φυσικά πήγε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και με τα έξοδα στα κεφάλια των ιθαγενών μακάκων...

    ReplyDelete
  2. Anonymous6/2/17 18:39

    Δεν υπάρχει σωτηρία!!!!!Όταν έχουμε συγγενείς εξ'αίματος οι οποίοι λένε άνθρωποι είναι κι'αυτοί τί να τους κάνουμε θέλουν βοήθεια,όταν η ίδια σου η μάνα ρε γμτ το κέρατό μου μέσα σου λέει πως ένα καφράκι μαυράκι είναι ελληνάκι κι'αυτό επειδή είναι ελληνόφωνο ή έχει μάνα λευκή αλλά αυτό βγήκε μαύρο και άραχνο,τί να πεις και τί να κάνεις;;;;;Δεν υπάρχει σωτηρία επαναλαμβάνω.Φευ!!!!!

    ReplyDelete