16/02/2017

Stalkscan: Facebook Scanner

Η πλατφόρμα αναζήτησης Stalkscan, δημιουργήθηκε από τον ethical hacker, Inti De Ceukelaire.  ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΕΔΩ: https://stalkscan.com/en/

Το Stalkscan είναι ένα νέο εργαλείο αναζήτησης πληροφοριών από προφίλ ατόμων στο  Facebook. Δεν φαίνεται να παραβιάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις του Facebook καθώς όλα τα στοιχεία που διαθέτει στους επισκέπτες του μπορούν να βρεθούν και μέσω του *Graph Search. Η διαφορά είναι ότι θα το κάνει πολύ πιο εύκολα για σας. Μηνύματα, εικόνες και ούτω καθεξής που έχουν σαν ρύθμιση το “μόνο εγώ” δεν θα παρουσιαστούν στις αναζητήσεις.  Αν αυτός που αναζητείτε δεν είναι φίλος ή φίλη σας, όταν κάνετε αναζήτηση για φωτογραφίες, για παράδειγμα, θα δείτε όλες τις φωτογραφίες που έχουν επισημανθεί με tag το όνομά του/της, όπως ακριβώς και αν είχατε πρόσβαση στο προφίλ τους. Αν είναι, στη λίστα των φίλων σας θα δείτε σίγουρα περισσότερα δεδομένα. Το ανατριχιαστικό είναι ότι δεν μπορείτε να δείτε μόνο τις εικόνες αλλά και παρατηρήσεις, εκδηλώσεις που έχουν παρακολουθήσει, γεγονότα που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν, δημοσιεύσεις τους που έχουν γίνει tagged καθώς και τα άτομα που εργάζονται μαζί, συμμαθητές και μέλη της οικογένειας, σχόλια και δημοσιεύσεις που τους άρεσαν και έχουν δημοσιευτεί “δημόσια.” Το Stalkscan δεν φαίνεται να μπορεί να προσπεράσει τις ρυθμίσεις απορρήτου, είναι ανατριχιαστικό να δείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζετε.

*Το Graph Search ξεκίνησε να λειτουργεί σαν υπηρεσία του Facebook το 2013, και είναι μια πολύ ισχυρή μηχανή αναζήτησης του κοινωνικού δικτύου. Όμως η λειτουργία της δεν είναι και τόσο απλή, αφού υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι και φίλτρα αναζήτησης.

No comments :

Post a Comment