09/02/2017

Τουρκικές ακταιωροί "αγκυροβόλησαν" σε ελληνικά χωρικά ύδατα - Λ.Σ, ΓΕΕΘΑ: Διαψεύδουν - Τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας “βαθειά” στο FIR Αθηνών!

Τρεις τουρκικές ακταιωροί αγκυροβόλησαν, την Τετάρτη, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, σε απόσταση ενός μιλίου από τη νήσο Παναγιά των Οινουσσών, όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αλήθεια». Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήσεις πάνω από το νησί.  Στη νήσο Παναγιά υπάρχει στρατιωτικό φυλάκιο, ιερός ναός ενώ χρησιμοποιείται από τους κατοίκους των Οινουσσών και ως βοσκότοπος. Την κατάσταση παρακολουθεί το ΓΕΕΘΑ αλλά και το λιμενικό.

http://www.liberal.gr/

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα τουρκικών πλωτών μέσων, τα οποία ορισμένες φορές εισέρχονται και εξέρχονται στα χωρικά μας ύδατα χωρίς όμως να έχει παρατηρηθεί κάποιο περιστατικό που να «ξεφεύγει από το μέσο όρο». Επιπλέον οι οι κυβερνήτες των σκαφών του Λ.Σ δεν ανέφεραν κανένα συμβάν ή επεισόδιο. Το ΓΕΕΘΑ διευκρίνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένη τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή, με ορισμένα πλωτά σκάφη, η οποία παρακολουθείται στενά, ενώ οι τούρκοι επιδιώκουν διελεύσεις μικρής διάρκειας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Επιπλέον η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και υπό την επιτήρηση σκαφών του Λιμενικού Σώματος αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού, χωρίς όμως να έχουν κάποια εμπλοκή στο χθεσινό συμβάν στις Οινούσσες το οποίο σύμφωνα με τις άνωθεν πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ; ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΙΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ (ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ) ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΩΣΑΝ ΧΑΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΑΣΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΓΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.   ΑΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΕ;

Τα έβλεπαν οι Χιώτες με τα μάτια τους και τα κατέγραψαν τα τοπικά μέσα του νησιού… Το να κάνουν πως δεν έγινε γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να αντιδράσουν είναι πράξη δειλίας κι όχι ψυχραιμίας… Το περιστατικό έληξε αφού οι τούρκοι βαρέθηκαν να περιμένουν μιά αντίδραση από Ελληνικής πλευράς όπως καταγράφηκε από Χιώτικο τοπικό μέσο: Αποχώρησαν χθες αργά το βράδυ οι τρείς τουρκικές ακταιωροί, που από το μεσημέρι είχαν “αγκυροβολήσει” ένα μίλι από την Νήσο Παναγιά όχι παραβιάζοντας αλλά παραμένοντας προκλητικά μέσα στα ελληνικά νερά. Στο σημείο βρίσκονταν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, που επεσήμαναν την παραβίαση. Ταυτόχρονα σημειώνονταν παραβιάσεις από Τουρκικά αεροσκάφη.

http://www.alithia.gr

Τα στοιχεία των παραβιάσεων:
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (4 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 5
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 16
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΣΟ "ΒΑΘΕΙΑ" ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΑΤΕ... Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΩ: http://www.militaire.gr/

No comments :

Post a Comment