22/02/2017

F-35A στην Red Flag: 15:1 ημίχρονο, 20:1 τελικό

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, το F-35A πέτυχε ρεκόρ λόγου καταρρίψεων προς απώλειες 20:1 (η πληροφορία προέρχεται από την USAF και την Lockheed Martin), βελτιωμένο σε σχέση με 15:1 που είχε «διαρρεύσει» αρχικά. Οι πιλότοι του και το προσωπικό εδάφους είναι αρκετά ενθουσιασμένοι και με την διαθεσιμότητα του αεροσκάφους, που έφτασε στην άσκηση σε ποσοστό 92%, σε σχέση με το 70-85% των υπολοίπων αεροσκαφών 4ης γενιάς. Τα αεροσκάφη από την βάση Hill έκαναν 110 συνολικά εξόδους, και μάλιστα στις 30 Ιανουαρίου το πρωί απογειώθηκαν 10 αεροσκάφη, και 8 το απόγευμα. Ούτε μια έξοδος δεν ακυρώθηκε για λόγους συντήρησης.

Το αεροσκάφος επέδειξε εξαιρετική συμπεριφορά και στα σενάρια αντιμετώπισης αντιαεροπορικών συστημάτων. Πιλότος A-10C ανέφερε πως σε ένα σενάριο κρούσης, 4 F-35A κατέστρεψαν 5 αντιαεροπορικά συστήματα (δεν κατονομάστηκαν) χωρίς τα τελευταία να μπορέσουν ούτε να στοχεύσουν τα αεροσκάφη (αφού δεν εντοπίστηκαν). Ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκαν στα σενάρια οι δυνατότητες του F-35A, καθώς μέχρι σήμερα σε όλες τις Red Flag τα σενάρια προέβλεπαν την εξ αποστάσεως καταστροφή των συστημάτων SAM. Τώρα για πρώτη φορά οι δυνάμεις επίθεσης ήταν ικανές να βομβαρδίσουν τα αντιαεροπορικά όπλα, να τα καταστρέψουν δηλαδή με κλασικά όπλα χωρίς πυραύλους αντιραντάρ.

Πρέπει να σημειώσουμε πως τα σενάρια των Red Flag περιλαμβάνουν σενάρια ολοκληρωμένων «πακέτων» αεροσκαφών εναντίον ολοκληρωμένων συστημάτων αεράμυνας (με συμμετοχή μαχητικών, αντιαεροπορικών συστημάτων και ραντάρ).

http://www.ptisidiastima.com/f-35a-red-flag-20-to-1-final-score/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΔΩ:  https://isxys.blogspot.com/2017/02/f-35_18.html

No comments :

Post a Comment