9.2.17

Στήριξη Τραμπ σε Ερντογάν. Ο επικεφαλής της CIA στην Άγκυρα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε «την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Τραμπ μίλησε επίσης και για την «κοινή δέσμευση (των δύο χωρών) να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές» και χαιρέτησε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, είπε σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό πραγματοποιεί σήμερα στην 'Αγκυρα ο νέος επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο. Η επίσκεψη αυτή, που χαρακτηρίζεται από τον τουρκικό Τύπο «αιφνίδια», προέκυψε από την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου Ερντογάν και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μάικ Πομπέο κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής Προεδρίας, πρόκειται θα συζητηθούν τα θέματα του ΡΥD, της δράσης της οργάνωσης του Γκιουλέν στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, όπως και το θέμα της έκδοσης του ιδίου του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Τουρκία έχει ήδη παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο για την ανακατάληψη της Ράκα από τον ΙΣΙΣ, και πως και αυτό θα συζητηθεί με τον νέο αρχηγό της CIA. Ο κ. Καλίν προσέθεσε ότι σε αυτό το θέμα ο Πρόεδρος Τράμπ εμφανίστηκε θετικός και πρόκειται να μελετηθεί αναλυτικά σε αυτή την επίσκεψη.

ΑΜΠΕ

3 comments :

XXXX. said...

ΟΙ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ "ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!
ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΑΚΙ ΘΥΣΙΑΖΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΙΟΝΙΑ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ....ΕΠΕΙΔΗ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ Γ.Π.Π.....ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ "ΣΚΑΚΙΕΡΑ"....ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.!

Υ.Γ ΟΙ Η.Π.Α ΠΑΝΤΑ "ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ.

ΧΧΧΧ.

Anonymous said...

Τελικα η ΗΠΑ με την Ρωσσια δεν θα τα βρουν; ή θα τα βρουν η Ρωσσια με την Κινα;

ΙΣΧΥΣ said...

ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΩΣΤΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΓΙΝΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΛΛΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ. Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ "ΧΩΡΟ" ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ. ΤΟ "ΠΑΙΓΝΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΜΕ Τ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΕΝΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ (ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΦΕΤΟΣ , ΒΑΡΙΑ).