03/02/2017

CIA: Μια γυναίκα επικεφαλής στην "clandestine service"

Γυναίκα-«σκυλί» στη δουλειά της, διαβόητη για την αγριότητα των μεθόδων των οποίων ενέκρινε τη χρήση, θα είναι η επικεφαλής της υπεύθυνης για τις ειδικές επιχειρήσεις υπηρεσίας της CIA (clandestine service), ενώ ορίστηκε στην ιεραρχία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ως το νούμερο 2, αναπληρώτρια του νέου διευθυντή Μάικ Πομπέο. Πρόκειται για τη Τζίνα Χάσπελ, η οποία εμπλέκεται στο περίφημο πρόγραμμα της CIA σύμφωνα με το οποίο είχαν δημιουργηθεί φυλακές σε διάφορα σημεία της υφηλίου για τους συλληφθέντες στο πλαίσιο της παγκόσμιας αντιτρομοκρατικής εκστρατείας μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Η Χάσπελ έγινε δεκτή στην CIA το 1985 και υπηρέτησε σε πολλά πόστα της υπηρεσίας στο εξωτερικό. Ο ρόλος της στις «μαύρες επιχειρήσεις» οδήγησε στην απομάκρυνση της από τη θέση του επικεφαλούς της «clandestine service» όταν το 2013 ανέλαβε ιεραρχικά τον ρόλο της αντικατάστασης του διευθύνοντα που απομακρύνθηκε. Αναμένεται να διαπιστωθεί πόσες διαρροές θα υπάρξουν για την συγκεκριμένη κυρία, η οποία φέρεται να ήταν επικεφαλής της μυστικής φυλακής στην Ταϊλάνδη, για την κράτηση τέτοιων κρατουμένων, τους οποίους ανέκριναν με όλη την γκάμα των παράνομων τρόπων – μεθόδων, την αποκάλυψη των οποίων πλήρωσε με στέρηση της προσωπικής του ελευθερίας ο γνωστός μας, Τζον Κυριάκου…Το πιο ενδιαφέρον όμως ζήτημα, είναι ότι στελέχη τα κοινότητας πληροφοριών που είχαν τοποθετηθεί επί Ομπάμα και σήμερα μιλούν διθυραμβικά για τις ικανότητες αυτής της γυναίκας, με πρώτον και καλύτερο τον συντονιστή (DNI: Director of National Intelligence) Τζέιμς Κλάπερ

http://www.defence-point.gr/news/?p=170499

8 comments :

  1. Anonymous3/2/17 15:53

    ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ... ΣΩΘΗΚΑΝ... ΓΙΑ ΥΤΟ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΑΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ...!!!

    ReplyDelete
  2. Anonymous3/2/17 16:38

    Νόμιζα ότι εσείς τουλάχιστον στο "ΙΣΧΥΣ" θα διορθώνατε τα τραγικά λάθη που έκανε στην μεταφορά του κειμένου στην Ελληνική ο αρχικός συντάκτης... Διαβάζουμε: "CIA: Μια γυναίκα επικεφαλής στην "clandestine service"
    Γυναίκα-«σκυλί» στη δουλειά της, διαβόητη για την αγριότητα των μεθόδων των οποίων ενέκρινε τη χρήση, θα είναι η επικεφαλής της υπεύθυνης για τις ειδικές επιχειρήσεις υπηρεσίας εντός της CIA (clandestine service),"... ο συντάκτης προφανώς λόγω άγνοιας μπέρδεψε τα μπούτια του... 1ον με τον όρο "clandestine service" εννοούμε τις κεκαλυμμένες (μυστικές) επιχειρήσεις... Δηλαδή Επιχειρήσεις Μυστικής Δράσης γενικώς (βλ. https://kostasxan.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6933.html)... Και προφανώς η διεύθυνση αυτή (βλ. https://www.cia.gov/offices-of-cia/clandestine-service ή βλ. https://en.wikipedia.org/wiki/Directorate_of_Operations_(CIA)) δεν θα επιχειρεί εντός της CIA... Μάλλον αυτό είναι συντακτικό - λεκτικό λάθος... Και 2ον ο τίτλος αδόκιμος... θα μπορούσε να είναι "Μια γυναίκα (δυστυχώς) επικεφαλής στη Διεύθυνση Κεκαλλυμμένων Επιχειρήσεων ή στη Διεύθυνση Μυστικών Επιχειρήσεων ή Ειδικών Επιχειρήσεων... Αλλά είπαμε στην ελλάδα ΟΛΟΙ τα ξέρουμε ΟΛΑ... ότι δηλώνουμε είμαστε...

    ReplyDelete
  3. ΑΝΩΝΥΜΕ 16:38

    ΣΠΑΝΙΩΣ ΔΙΟΡΘΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΤΟ "ΕΝΤΟΣ" ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΓΕΝΙΚΑ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΟΥΣ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ (ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΑ) ΣΤΗ CIA, ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ (ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ) ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΛΑΜΕ ΕΚΕΙ ΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΥΠΙΚΑ ΥΠΑΓΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ CIA.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΣΠΕΛ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ..."ΔΥΣΤΥΧΩΣ", ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ, (ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ), ΕΧΕΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous3/2/17 20:10

    Προσέξτε παιδιά... Άλλη η υπηρεσία της DIA που αναφέρετε εσείς και άλλη αυτή της CIA που ανέλαβε τώρα αυτή η κυρία... Στην ίδια υπηρεσία είχε τοποθετηθεί και επί Ομπάμα μια γυναίκα αλλά άντεξε μόνο κάτι μήνες... (bl. https://en.wikipedia.org/wiki/Director_of_the_National_Clandestine_Service) Στην DIAδεν νομίζω να έδιναν ποτέ την θέση αυτή σε γυναίκα (ευτυχώς)...

    ReplyDelete
  5. Anonymous3/2/17 20:14

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ...!!!

    ReplyDelete
  6. ΑΝΩΝΥΜΕ 20:10

    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ; ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ. ΑΛΛΗ Η D.C.S (Defence Clandestine Service) ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ D.I.A ΚΑΙ ΑΛΛΗ Η N.C.S (National Clandestine Service) ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ C.I.A.

    Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ https://isxys.blogspot.com/2012/04/blog-post_2377.html ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ D.I.A, ΑΡΑ ΚΑΚΩΣ ΒΑΛΑΜΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

    ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΣΤΗΝ D.I.A ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΟΡΙΖΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

    ReplyDelete
  7. Anonymous3/2/17 20:39

    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ... http://www.pronews.gr/portal/20170203/world/diethnis-politiki/39/tin-tzina-haspel-diorise-o-ntramp-os-anaplirotria-dieythyntria ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...

    ReplyDelete
  8. Anonymous3/2/17 20:41

    ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ... ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ... ΠΡΑΓΜΑΤΙ...!!!

    ReplyDelete