12/02/2017

Στο κεντρικό Αιγαίο το τουρκικό «Τσεσμέ»

Με ψυχραιμία και προσοχή παρακολουθούν το ΓΕΕΘΑ και το Πολεμικό Ναυτικό τη δραστηριοποίηση του ωκεανογραφικού σκάφους «Τσεσμέ» στο κεντρικό Αιγαίο, στην περιοχή βορειοανατολικά της Ανδρου, όπου πλέει από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και η υδρογραφική υπηρεσία της Σμύρνης εξέδωσε τη σχετική NAVTEX (181/17). Ο πολύ κακός καιρός στο κεντρικό Αιγαίο και η ανοιχτή θάλασσα δεν καθιστούν τις συνθήκες ιδανικές για ουσιαστική δραστηριοποίηση του «Τσεσμέ», το οποίο για τις περισσότερες ώρες από την έξοδό του στο Αιγαίο παραμένει ασυνόδευτο από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Βάσει της αρχής της αναλογικότητας, το «Τσεσμέ» δεν παρακολουθείται από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο –ωστόσο– παραμένει σε επιφυλακή. Εφόσον το «Τσεσμέ» συνοδευθεί και από πολεμική μονάδα, τότε αναλόγως θα κάνει την παρουσία του στην περιοχή και ελληνικό πλοίο.

Καθαυτή η δραστηριοποίηση του «Τσεσμέ» δεν θεωρείται a priori ανησυχητική από τις ελληνικές αρχές, δεδομένου ότι συμβαίνει στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και είναι τυπικά εντός κανόνων του θαλασσίου δικαίου. Ωστόσο, δεν γίνεται αντιληπτή απομονωμένη από την υπόλοιπη τουρκική κινητικότητα των τελευταίων δύο εβδομάδων, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την πάγια τακτική της Αγκυρας να δημιουργεί στοχευμένη ένταση σε περιοχές που εντάσσονται στη θεωρία περί «γκρίζων ζωνών».

Έντυπη Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ  ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΜΩΣ ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΤΣΕΣΜΕ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ; ΑΡΑΓΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ; ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΥΡΩ/ΠΑΝΩ/ΜΕΣΑ/ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥ ΤΟΥ ΤΣΕΣΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 50 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΑΣ, ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;

3 comments :

  1. Anonymous12/2/17 18:10

    ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 2-3 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΆΥΤΟ...ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΗΚΕ ΚΙΟΛΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ.... ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΝΗΞΕΡΟΙ.

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ "ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ", (ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ) ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ "ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ", ΞΥΝΕΙΣ ΤΑ ΥΦΑΛΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΣ ΤΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous12/2/17 18:29

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΙΆΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ''ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ'' ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΦΑΝΤΑΖΟΥ ΔΛΔ ΤΙ ΠΑΡΤΥ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete