16.2.17

Η οικονομία της Κύπρου ανακάμπτει, της Ελληνικής δημοκρατίας καταστρέφεται

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΙΚΑ. ΑΠΛΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ, ΜΕΙΩΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΔΩ, ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ, ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ/ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ, ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΩΣ ...ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .  ΑΑΑ ΝΑΙ... ΣΙΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ 1.000.000 ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ 5.000.000 (ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ) ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΚΑΙ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ" ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΜΜΟΝΩΝ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ... ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ.

“Η κυπριακή οικονομία ανακάμπτει, καλύπτουμε το χαμένος έδαφος και πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί και προσηλωμένοι στην προσπάθεια”, ανέφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. Σχολιάζοντας την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας για ρυθμό ανάπτυξη 2,8% τόσο για το δ΄ τρίμηνο όσο και για ολόκληρο το 2016, τόνισε πως ο μεγαλύτερος, βασικός κίνδυνος στους ικανοποιητικούς αλλά βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφει η κυπριακή οικονομία είναι ο κακός μας εαυτός.

Ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι “έχουμε καταφέρει στην πράξη να συνδυάσουμε την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας με τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών και αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της οικονομικής μας πολιτική στην οποία παραμένουμε προσηλωμένοι”, τονίζοντας ότι “στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε σταθερή αυτή την πορεία, να διαχειριστούμε υπεύθυνα και αξιόπιστα αυτή την δεύτερη ευκαιρία που έχουμε εξασφαλίσει, να αποφύγουμε την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος και αν αυτό πράξουμε είμαι πεπεισμένος πως η πορεία της ανάκαμψης θα συνεχιστεί”.

“Η ανάπτυξη δεν στηρίζεται πρόσκαιρα και πλασματικά από αλόγιστες δημόσιες δαπάνες και ελλειμματικό προϋπολογισμό, ούτε από υπερβολικό και μη βιώσιμο τραπεζικό δανεισμό όπως γινόταν δυστυχώς στο παρελθόν. Πρόκειται για πραγματική αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, χρειαζόμαστε τέτοιους ικανοποιητικούς αλλά βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης για να καλύψουμε το χαμένος έδαφος”.“Έχουμε περάσει μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, είμαστε ξεκάθαρα σε πορεία ανάκαμψης και πρέπει να κρατήσουμε τέτοιους ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τα επόμενη έτη και αυτή είναι η προοπτική και η εκτίμηση μας και για το 2017”.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, η εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας πρόκειται για επιβεβαίωση και των όσων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Δευτέρα. Σημείωσε για το φέτος αναμένεται ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 2,5% και 3%.“Καταγράφεται αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, θετική συνεισφορά από όλους τους παραγωγικούς τομείς, μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση, από το 14,9% στο τέλος 2015, στο 13,3% και αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων κατά 2,7%”, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο για το 2016 παραμένει ισοσκελισμένο με ένα μικρό πλεόνασμα €9,1 εκατομμύρια ή ποσοστό 0,1% του ΑΕΠ και αυτό μετά τις σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις που είχαν αποδοθεί κατά τη διάρκεια του 2016, προσθέτοντας ότι “η απώλεια εσόδων καλύφθηκε και με το παραπάνω από την αύξηση των εσόδων λόγω της γενικότερης βελτίωσης στην πραγματική οικονομία και στην αγορά εργασίας”. Όπως εξήγησε, οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ ήταν αυξημένες κατά 7% και οι συνεισφορές στις κοινωνικές ασφαλίσεις κατά 4,7% χωρίς να έχουν αυξηθεί οι συντελεστές, ενώ οι εκτιμήσεις, όπως σημείωσε, για το 2017 κινούνται στα ίδια επίπεδα και αυτό επιβεβαιώνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Σε παρατήρηση ότι η Κυβέρνηση θα απολέσει έσοδα από την κατάργηση τόσο της έκτακτης εισφοράς των μισθωτών όσο και ορισμένων φορολογιών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα χάσει κάποια έσοδα η Κυβέρνηση αλλά θα κερδίσουν αυτά τα ποσά οι φορολογούμενοι πολίτες με ένα τρόπο που καθόλου δεν υπονομεύει την επίτευξη των πολύ ξεκάθαρων και φιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων. Αυτό έχει στην πράξη επιβεβαιωθεί καθώς στη διάρκεια του 2016, όπως είπε, “μειώθηκε δραστικά η φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας, μειώθηκαν στο μισό τα μεταβιβαστικά τέλη, αλλά τα έσοδα του κράτους στο σύνολο τους δεν υπονομεύθηκαν και για αυτό έχουμε πετύχει ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό”. Ανέφερε ότι αυτή είναι η απάντηση του “στους δύσπιστους τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου”, προσθέτοντας ότι “έχουμε καταφέρει στην πράξη να συνδυάσουμε την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας με την βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών και αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της οικονομικής μας πολιτική στην οποία παραμένουμε προσηλωμένοι”.

Αναφορικά με κινδύνους που αφορούν τις επιπτώσεις από το Brexit, τη γεωπολιτική κατάσταση, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και άλλα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “όλα αυτά περιλαμβάνονται” και στις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών “δυνητικών κινδύνων”, οι οποίες έχουν κατατεθεί με τον προϋπολογισμό στη Βουλή. Ανέφερε ότι δεν σημαίνει ότι θα επιβεβαιωθεί η ύπαρξη κάποιων δυνητικών κινδύνων αλλά αποτελούν καταγραφεί των σημείων που πρέπει να παρακολουθούμε ώστε να διασφαλίσουμε την μη επιβεβαίωση τους.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά της Κομισιόν ότι το υψηλό ποσοστό των ΜΕΔ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο με σφικτές πιστωτικές συνθήκες και μείωση της ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτό μάλλον δεν είναι δυσκολία ή περιορισμός στη διάθεση πιστώσεων/δανείων από το τραπεζικό σύστημα, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανταγωνισμός εκ μέρους των τραπεζών για παραχώρηση δανείων.Ανέφερε ότι περισσότερο είναι ένα ζήτημα ικανότητας των παραγωγικών τομέων της οικονομίας να αναλάβουν δανεισμό και πρόσθεσε ότι “είναι ένα ζήτημα όχι τόσο προσφοράς δανείων αλλά ζήτησης δανείων λόγω του υπερβολικού δανεισμού ο οποίος είχε αναληφθεί τα προηγούμενα χρόνια”.

Η πραγματοποίηση νέων και ξένων επενδύσεων δημιουργεί ευκαιρίες για ανάπτυξη και οικονομική δραστηριότητα που υπερβαίνουν ή καλύτερα παρακάμπτουν το αντικειμενικό πρόβλημα του διογκωμένου ιδιωτικού δανεισμού που είχε συσσωρευθεί τα προηγούμενα χρόνια, πρόσθεσε. Σε αυτό πλαίσιο της συνέχισης της προσπάθειας για μεταρρύθμιση και ανάπτυξη, ο ΥΠΟΙΚ θεωρεί “σημαντική τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για την αποδέσμευση κονδυλίων, για την αναζήτηση επενδυτών για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας στο Τρόοδος και την απόδοση της διαχείρισης του κρατικού λαχείου σε ιδιώτες επενδυτές αλλά και των κονδυλίων για την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του Χρηματιστηρίου μέσα από την πραγματοποίηση εξειδικευμένης μελέτης”.Αναφέροντας ότι “χάθηκε κάποιος χρόνος αλλά θα καταβληθεί προσπάθεια να καλυφθεί”, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση της Βουλής και αναμένει, όπως είπε, ότι ανάλογη θα είναι η απόφαση για το λιμάνι της Λάρνακας.

“Τη σημασία της έχει και η πρόταση που είναι ενώπιον της Βουλής για την επ΄αόριστο επέκταση της παγοποίησης των προσλήψεων στη δημόσια υπηρεσία σε αντίθεση με τις προαγωγές που δεν αυξάνουν την απασχόληση και μπορούν να εξαιρεθούν”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “εξόχως διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρου είναι και αυτό της δημιουργίας Υφυπουργείων”.Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, Κυβέρνηση και Βουλή πρέπει να διαχειριζόμαστε υπεύθυνα τις διαφωνίες μας και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες αποφάσεις για την περαιτέρω εξυγίανση και μεταρρύθμιση της οικονομίας μας”.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “είναι γνωστή η πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει στο επόμενο διάστημα νέο νομοσχέδιο το οποίο να προβλέπει τη μετατροπή της Cyta σε εταιρεία, τη μετοχοποίηση της, με διασφάλιση ότι σε κάθε περίπτωση ο ιδιοκτησιακός έλεγχος αυτής της εταιρείας θα παραμείνει στο κράτος”.Εξέφρασε την ελπίδα ότι “αυτό το διαφοροποιημένο πλαίσιο όταν τεθεί ενώπιον της Βουλής θα αντικριστεί θετικά”.Αναφορικά με το λιμάνι της Λάρνακας, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αναμένει ότι η εμπλοκή που έχει προκύψει θα ξεπεραστεί ούτως ώστε “το εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα ανάπτυξης και αναζήτησης επενδυτή και για το λιμάνι της Λάρνακας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί εντός 2017”.


Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι προσβλέπει και αναμένει να κληθεί στην Βουλή είτε στην Επιτροπή Οικονομικών είτε στην Επιτροπή Υγείας είτε και στις δύο επιτροπές για να δώσει “πλήρης εξηγήσεις για τις κυβερνητικές αποφάσεις και όχι αποφάσεις ενός Υπουργείου, σε σχέση με αυτή την εξαιρετικά σημαντικά μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας”.
ΚΥΠΕ

4 comments :

XXXX. said...

"ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΜΜΟΝΩΝ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ... ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ."

ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ...ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΛΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ,ΝΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΥΒΡΕΟΥΡΓΗΜΑ Η Ε.Ε ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙ ΝΟΜΩΝ,ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,η ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΕΑΝ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ)ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΕΦΘΕΙΡΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ...ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΤΟΥ Δ'ΡΑΙΧ) ΤΟΣΟ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΑΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

ΑΥΤΗ Η Ε.Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΙΣΤΕΙ (ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ) ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΒΡΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

"Le Pen: 'The euro is a knife which the EU puts into the backs of the people to force them to go where they don’t want to go'"

https://www.rt.com/business/376833-euro-political-weapon-frexit/

Υ.Γ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΕΥΡΩ...ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ "ΕΝΩΜΕΝΗ" ΕΥΡΩΠΗ.

ΧΧΧΧ.

ΙΣΧΥΣ said...

ΧΧΧΧ
"ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥΣ" ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

ΜΗΝ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ. ΑΝ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ (ΕΙΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΤΕ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ), ΤΟΤΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ/ΟΠΛΟ/ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ή ΜΗΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΧΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΙΧΕ ΜΑΡΚΟ; ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΙΧΕ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ/ΘΥΜΑΣΑΙ (ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΣ). ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ/ΜΕΣΟ/ΟΠΛΟ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ. ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ, ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ (ΙΣΩΣ) ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΩΣ ΑΠΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΦΥΤΕΣ ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.

ΤΩΡΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ/ΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ. Η ΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ , ΧΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΧΩΡΕΣ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΕΣ, ΧΩΡΕΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΜΟΝΟΝ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΙΚΟΣΑΥΡΟΣ ..."ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ...ΚΛΙΓΚΟΝ ΑΠΟ ΤΟ "STAR TREK"

XXXX. said...

"ΜΗΝ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ"

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΩ;; ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΑΖΑΡΟΥΣ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ (ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΧΟΥ ΧΑΖΑΡΩΝ...ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.!ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο GAP ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.....ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΑΖΑΡΩΝ....ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΘΡΗΚΣΕΥΜΑ...Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΘΗΛΥΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΙΜΑ.!

". ΜΟΝΟΝ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΙΚΟΣΑΥΡΟΣ ..."ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ...ΚΛΙΓΚΟΝ ΑΠΟ ΤΟ "STAR TREK""

ΧΑΧΑΧΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΡΑΤΙΚΟΣΑΥΡΟΣ" ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΑ...ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΣ) ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΓΙΑ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΖΗΣΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΕΝΤΟΥΣΕ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ....ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ΗΤΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ.!!

Υ.Γ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΡ-ΤΡΕΚ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ;;ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡ-ΤΡΕΚ.
http://teniesonline.ucoz.com/load/17-1-0-17362


ΧΧΧΧ.

ΙΣΧΥΣ said...

ΧΧΧΧ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΕΝΤΟΥΣΕ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ...

ΠΟΘΕΝ ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ. ΨΑΞΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ.
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ; ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ; ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ; ΣΤΑ ΥΨΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ; ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 20% ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ
ΔΑΝΕΙΚΑ; ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΝ ΤΑ ΓΡΑΦΩ
ΝΟΜΙΣΜΑ; ΑΠΟ 1/30 ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΑΙΟΥΣ ΤΟ ΠΗΓΑΝ 1/450 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ. ΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΝΜΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΔΡΑΧΜΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΧΙ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ.

ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΙ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ή ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ. ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΠΟΥΛΟΥ.

ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΝΤΑΝ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΥ Η ΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΦΤΕ. ΑΣΕ ΤΩΡΑ ... ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ.