27/02/2017

Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρα στην Κίνα, τον Ειρηνικό και τη Μεσόγειο

Σε φάση ανάπτυξης μετά από δυο και πλέον μήνες σε λιμάνια των ΗΠΑ βρίσκονται τρία αεροπλανοφόρα, ένδειξη ότι και νέα κυβέρνηση ακολουθεί το πλάνο διεθνούς παρουσίας που έχουν χαράξει υπηρεσίες πληροφοριών και ένοπλες δυνάμεις.Η ναυτική διοίκηση των ΗΠΑ είχε ανακαλέσει όλα τα αεροπλανοφόρα στις βάσεις τους στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές στο πλαίσιο της μετάβασης και της επαναχάραξης της στρατηγικής. Η απόφαση επαναδρομολόγησης τριών αεροπλανοφόρων ακολουθεί τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Τίλερσον και του αντιπροέδρου Πενς στην Ευρώπη, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή και αποτελεί σαφές μήνυμα συνέχισης της πολιτικής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας και του ναυτικού των ΗΠΑ τα αεροπλανοφόρα και τα πλοία υποστήριξής τους δρομολογούνται ως εξής:

Carrier Strike Groups
– Το USS Carl Vinson CSG είναι καθ’ οδόν για τη Νότια Σινική Θάλασσα όπου θα λάβει θέση στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.
– Το USS Nimitz κινείται επίσης με κατεύθυνση τον Ειρηνικό ενώ εμπλέκεται σε σενάριο ασκήσεων και δοκιμών για τις αναβαθμίσεις τις οποίες πραγματοποίησε.
– Το USS George H.W. Bush CSG είναι καθ’ οδόν για τον 5ο Στόλο των ΗΠΑ που πλέει στη Μεσόγειο και στη Βορειανατολική Αφρική πραγματοποιώντας επιχειρήσεις ασφάλειας ναυσιπλοΐας.
– Το The USS Theodore Roosevelt πλέει επίσης προς τον Ειρηνικό Ωκεανό για ασκήσεις.

Μονάδες αμφίβιου πολέμου
Η μονάδα αμφίβιων επιχειρήσεων USS Makin Island ARG είναι καθ’ οδόν για τον πέμπτο στόλο.

http://crisismonitor.gr/

No comments :

Post a Comment